x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

17 Aug 2007   •   00:00

JURNALIŞTI DROGAŢI. Postul de televiziune Channel 4 a provocat controverse prin anunţul despre documentarul in care un număr de jurnalişi urma să consume droguri şi alcool, ca să afle care substanţă e mai periculoasă. Compania de producţie Ricochet i-a invitat in Olanda pe viitorii participanţi la studiu, unde aceştia trebuia să petreacă o lună testănd droguri şi alcool "fără nici o repercusiune legală". "Căutăm jurnalişti cu vărsta cuprinsă intre 20 şi 30 de ani, care ar fi bucuroşi să consume ocazional sau regulat una dintre aceste substanţe şi să ne permită să monitorizăm efectele acestora asupra organismului pe o perioadă de o lună", a spus asistentul producător Hannah Lamb. Organizaţiile de luptă impotriva consumului de droguri au criticat ideea viitoarei emisiuni.

Â

LICENŢĂ CNA PENTRU HITS TV. După lungi controverse, in şedinţa CNA din 16 august s-a decis, cu şapte voturi pentru şi trei impotrivă, acordarea de licenţă audiovizuală prin satelit a postului Hits TV. In luna iunie, CNA respinsese acordarea licenţei acestui post tv pe motiv că pe piaţa audiovizuală din Romănia sunt prea multe televiziuni muzicale. "Noi ne ducem spre 100% difuzare de producţii romăneşti, in timp ce alte posturi romăneşti difuzează 20% muzică romănească. Considerăm că Phoenix este o formaţie care trebuie să fie difuzată. Mi se pare normal ca publicul să poată alege: dacă doreşte să asculte muzică romănească veche poate veni la noi", declară Radu Baron, principalul acţionar al postului. Dan Grigore, Ioan Onisei şi Cristina Trepcea au fost cei trei membri CNA care au votat impotrivă, in schimb, preşedintele interimar al CAN, Răsvan Popescu, i-a susţinut pe cei care au votat pentru.

TRĂSNIŢII LOVESC DIN NOU. Grila de toamnă a postului Prima TV include continuarea unor emisiuni de succes, dar şi căteva noutăţi incitante. Imbinănd aceste două caracteristici, sitcomul "Trăsniţi in NATO" va incepe un nou sezon din data de 3 septembrie. Sezonul aduce o mulţime de schimbări majore, atăt de scenariu, căt şi in răndul personajelor, dintre care vor dispărea căteva.

PERFORMANŢĂ. La numai căteva ore de la lansarea oficială a versiunii in limba engleză a celui de-al şaptelea volum Harry Potter, un grup de elevi chinezi, fani ai deja celebrului personaj, a postat pe internet traducerea cărţii in limba chineză.

"Adolescenţii aflaţi in vacanţă au cumpărat exemplare in limba engleză imediat ce s-au deschis librăriile şi au inceput să traducă", informează China Daily. "Au lucrat in echipe, măncănd nimic altceva decăt supe instant cu tăiţei", mai scrie publicaţia chineză. Pentru a nu fi acuzaţi de incălcarea drepturilor de autor, elevii au inclus o notiţă in traducerea lor: "Am tradus cartea pentru că il iubim pe Harry, şi nu in scopuri lucrative". (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte