x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Întâlnire la Muzeu cu Răzvan Popovici

Întâlnire la Muzeu cu Răzvan Popovici

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Apr 2023   •   20:45
Întâlnire la Muzeu cu Răzvan Popovici

Muzeul Național de Artă al României prezintă o nouă „Întâlnire la Muzeu” miercuri 19 aprilie 2023, de la ora 18:00, în Sufrageria Regală. Invitatul lui Călin Stegerean de această dată este muzicianul Răzvan Popovici

Răzvan Popovici este violist și fondator al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Născut la București într-o familie de muzicieni, a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. Cu studii la Salzburg, Paris și Freiburg, Răzvan Popovici concertează pe marile scene ale lumii, cu muzicieni consacrați și este invitat la festivaluri din toată lumea. Răzvan este inițiatorul și directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfruehling din Traunstein, Germania și este în același timp inițiator şi al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo din București pe care l-a transformat într-o platformă culturală europeană de mare succes. Din septembrie 2023 va fi profesor de violă la Conservatorul Regal din Antwerpen, Belgia.

„Întâlnirile la muzeu reprezintă un moment privilegiat în care mari personalități din lumea culturală românească își dezvăluie pe de o parte parcursul profesional, iar pe de altă parte își prezintă punctele de vedere asupra unor subiecte de mare interes pentru public. Invitatul nostru de această dată ne va deschide „culisele” unei cariere muzicale sclipitoare și ne va introduce în lumea inițiativelor artistice în care artiștii devin manageri culturali și reușesc să creeze ei înșiși cadrul în care arta poate ajunge nemijlocit la publicul său.” susține Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Național de Artă al României.

 

×