Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost marcat, pe perioada desfăşurării, 24 mai – 1 iunie, de un eveniment mai special: expoziţia “H'ora comică”, în care au putut fi văzute în jur de 25 de lucrări (caricatură) semnate de Horaţiu Mălăele. În holul Teatrului de Comedie – gazda evenimentului teatral organizat de 12 ani fără întrerupere, “s-au adunat”, ca la taifas, personaje alese, văzute prin retina şi condeiul acestui deosebit artist. El i-a adus, afişându-i pe “pereţi”, pe Ionesco şi Cioran, pe Birlic şi Beligan, pe Toma Caragiu şi Tamara Buciuceanu, pe Chaplin şi Picasso, pe Tucă şi Patapievici, pe mulţi alţii. S-a adus pe sine, prin diversele desene...
Vernisajul a avut loc spre sfârşitul festCO. Pe o notă veselă, cu umor au vorbit câţiva invitaţi – prieteni ai lui Mălăele. Mai în glumă, mai în serios, s-a remarcat faptul că desenele artistului au viaţă; sunt atât de vii încât simţi cum le bate inima.
Acolo unde ajunge Mălăele e haz, e veselie. De fapt, e bonomie. Aducem aici un gând al unui specialist, al criticului Tudor Octavian, care scria: “La cei mai mulţi caricaturişti desenul nu e definitoriu. Contează la aceştia ideea, mecanismul comic. Carigrafiile lui Horaţiu Mălăele nu sunt de publicat în ziare şi reviste şi nici de expus în saloanele genului. Sunt de pus în ramă, ca lucrări de grafician specializat în reprezentarea exagerată a caracterelor într-un registru bonom, ironic”.
festCO a fost plin de spectacole şi evenimente conexe. Pe lângă prezentarea unor producţii ale teatrelor de stat, s-a jucat mult teatru de către independenţi (secţiunea OFF a fost în acest an mai bogată ca oricând). S-au lansat cărţi, printre care: “Între acte” de Radu Beligan, “Un matematician la teatru” de Liviu Ornea, “Monolog în doi cu moartea la uşă” de Mircea M. Ionescu – volum distins cu Marele Premiu de Dramaturgie la Gala Star 2014, “Utopii performative” de Cristina Modreanu. Festivalul se încheie dumunică seara cu acordarea premiilor.