x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Veneţia, carte lansată pentru românii din Italia

La Veneţia, carte lansată pentru românii din Italia

de Maria Sârbu    |    27 Apr 2009   •   00:00

La Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va fi prezentat marţi volumul "L’uso del congiuntivo in romeno e in italiano" ("Folosirea conjunctivului în română şi în italiană"), lucrarea fiind realizată şi editată în cadrul unui proiect de cercetare al Societăţii "Dante Alighieri" din Roma.



Apărută în 2008 la Editura AIUSPrintEd, cartea scrisă de Elena Pîrvu, şefa catedrei de limbi moderne de la Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova, se constituie într-un răspuns la solicitarea Societăţii "Dante Alighieri" privind "elaborarea şi apariţia unor publicaţii care să vină în ajutorul românilor care învaţă limba italiană la diversele sale filiale atât din Italia, cât şi din România", după cum spune directorul ad interim al institutului, Monica Joiţa.

Volumul este şi "un important instrument de lucru şi pentru profesorii, studenţii, lingviştii şi cercetătorii celor două limbi neolatine.

Alături de autoare, la prezentarea de la Veneţia a volumului, vor fi prof. univ. dr Francesco Bruni (Universitatea Ca' Foscari) şi prof. univ. dr Federico Vicario (Universitatea din Udine).

Totodată, Elena Pîrvu va susţine miercuri, la Universitatea din Udine, un seminar pe tema influenţei limbii române asupra limbii italiene, urmând să le fie prezentate studenţilor de la secţia de limbă română a acestei universităţi "principalele aspecte morfosintactice şi lexicale care apropie limba română de limba italiană".

×
Subiecte în articol: arte