x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale MEDIA - Revelionul lui Lazarov, o datorie veche a TVR

MEDIA - Revelionul lui Lazarov, o datorie veche a TVR

de Ramona Draghici    |    28 Oct 2008   •   00:00
MEDIA - Revelionul lui Lazarov, o datorie veche a TVR

De ce produce Valeriu Lazarov Revelionul TVR? Într-un moment în care nu mai are nici o emisiune pe postul public, într-un context în care programele lui au fost scoase, rând pe rând, din grilă, ce înseamnă această revenire?



Revelionul va acoperi o datorie contractuală a TVR, rămasă din vremea în care Lazarov (foto) producea mai multe emisiuni pentru televiziunea publică. Restul de contract se ridică la 150.000 - 180.000 de euro, potrivit site-ului www.paginademedia.ro, al lui Petrişor Obae.

Detaliile despre Revelionul TVR sunt încă ţinute la secret. A "transpirat" doar informaţia că Andreea Marin ar putea fi amfitrioana serii dintre ani. Însă, două lucruri sunt sigure: Revelionul este achitarea unei datorii neduse la capăt de TVR şi Revelionul 2009 va fi unul fără manele.  Povestea a început în primăvara anului trecut. Andreea Marin depăşeşte graniţa surprizelor şi îşi încearcă norocul ca gazdă a unui alt program – Sub alt chip. Era marca Lazarov, era brandul Andreea Marin, era TVR 1, dar nu a prins la public. După opt difuzări, emisiunea ieşea de pe post. Audienţa emisiunii nu reuşea să acopere costurile de câteva zeci de mii de euro ale fiecărei difuzări. Producţia iese din grilă, iar Lazarov vine cu noi propuneri.

De fapt, aşa prevedea contractul lui cu televiziunea publică. În cazul în care o emisiune nu mai este difuzată, i se oferă veteranului producător ocazia de a o înlocui cu un alt proiect. Un an şi jumătate, Lazarov şi TVR nu au reuşit să cadă de acord asupra unui format care să înlocuiască Sub alt chip, cum prevedea contractul. Schimbarea conducerii TVR, fondurile insuficiente, costurile de producţie ridicate şi finalul Surprizelor au răcit relaţia dintre TVR şi Lazarov.

RĂCEALĂ
Rămas cu o clauză din contract nerezolvată, Lazarov continuă negocierile pentru o nouă emisiune. Fără rezultat. Mai mult, la începutul lui 2008, Lazarov anunţă finalul Surprizelor după nouă ani. "Vă dau în judecată!", ar fi tunat Valeriu Lazarov, având dovada că TVR este cea care a decis scoaterea emisiunilor de pe post.

Pusă în situaţia de a fi dată în judecată cu riscul de a pierde, într-un moment nefericit din punct de vedere economic, conducerea TVR găseşte o soluţie, în urmă cu o lună. Valeriu Lazarov va realiza Revelionul, iar restul de contract (între 150 şi 180.000 de euro) se stinge astfel. Lazarov a mai produs un Revelion pentru TVR acum opt ani.

×
Subiecte în articol: arte lazarov revelionul