x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Memorie

Memorie

de Roxana Jianu    |    03 Dec 2011   •   21:00
Memorie

La sfarsitul lunii noiembrie, artistul si lectorul universitar Iulian Dalin Toma si-a expus zeci de lucrari ce fac par­te din expozitia 'Retrospectiva'. 'Aflat la a treia sa colaborare cu Muzeul Satului si la peste 30 de proiecte ex­pozitionale care au imbracat toate simezele Capitalei, si nu numai, autorul propune acum o «forma viva» cu un demers mai putin practicat si un parcurs al me­moriei existentiale, sursa sa secreta aflandu-se in gospodaria arhaica', descrie criticul de arta Aurelia Mocanu.

Membru al UAP si lector universitar la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Iulian Dalin Toma s-a remarcat pana la varsta de 41 de ani printr-o activitate sustinuta, interdisciplinara. Astfel, a avut un proiect artistic de interes national – 'Plante urbane' (proiect de reamenajare ambientala a zonei DN 1 – Otopeni) in 2008, lucrari cu drept de proprietate intelectuala in domeniul artistic, lucrari in colectii publice si particulare, precum si numeroase expozitii personale si de grup atat in tara, cat si in strainatate. In plus, a efectuat proiecte de cercetare si a publicat trei carti. Sa nu mai pomenim de numeroasele premii dobandite de-a lungul timpului.

'Este a treia expozitie personala gazduita de Muzeul National al Satului «Dimitrie Gusti», de asta data la Muzeul Costumului Popular, si face parte dintr-un ansamblu de momente din cariera mea artistica. Titlul, Retrospectiva, este cel al memoriei, al drumurilor, al pragurilor si al treptelor intr-o incercare de a surprinde memoria colectiva si cea individuala, memoria patrimoniala si intersectia cu destinele colective. Este un gest asumat si simtit in ideea de a aduce mai aproape publicului vizitator o oaza de liniste intr-un traseu al destinelor', a declarat pentru Jurnalul de duminica artistul Iulian Dalin Toma.

Pentru a intelege mai bine mesajul transmis prin lucrarile sale, sunteti asteptati la expozitie pana in ianua­rie 2012.

×
Subiecte în articol: arte