x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Miri pentru o zi, la Muzeul Satului Bucovinean

Miri pentru o zi, la Muzeul Satului Bucovinean

de Luminita Ciobanu    |    21 Feb 2012   •   12:21
Miri pentru o zi, la Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean din Suceava si Fundatia Culturala Artex organizeaza, la 25 si 26 februarie, festivalul “Nunta in Bucovina'. Evenimentul este realizat in cadrul proiectului “Muzeul Satului Bucovinean – traditie si obiceiuri', selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala 2007-2013 “Investim in viitorul tau!'.

Vizitatorii si protagonistii vor afla, in cele doua zile ale lui Faurar, aspecte inedite ale unuia dintre momentele de rascruce ale existentei umane – nunta - si ale obiceiurilor specifice ce insotesc acest ritual in zona bucovineana. Cine vrea sa traiasca experienta perechilor de miri din Bucovina se poate casatori pentru o zi, (bineinteles, formal) insa dupa toate regulile si traditiile locului.

Programul Festivalului cuprinde scenete de teatru, recitaluri de muzica si dansuri bucovinene, lectii de dans, proiectii de film si expozitii de fotografii cu nuntile de altadata.

Muzeul Satului Bucovinean este cel mai tanar dintre muzeele in aer liber ale Romaniei. Chiar daca ideea infiintarii lui dateaza din 1958, muzeul a prins contur dupa 1990, cand noi gospodarii si instalatii tehnice populare au fost transferate, reconstruite si deschise publicului vizitator. Organizat in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune in valoare patrimoniul arhitectonic de factura populara din Tara de Sus, fiind un sat frumos, reconstituit ca la carte, pentru ca orasenii sa nu uite de frumusetea satului arhaic.

×