x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nu-l dublati pe Johnny Bravo

Nu-l dublati pe Johnny Bravo

06 Sep 2004   •   00:00

Am avut o rabdare iesita din comun sa stau pe OTV (scuzati-ma pentru asa o exprimare urata) mai mult de trei minute ca sa ma uit la niste dezvaluiri senzationale la "Dan Diaconescu in direct" in reluare. Era unu’ care vorbea de cum voia Nicu Ceausescu sa-i traga o teapa taman lu’ tac’su (pentru cititorii nostri care au deschis televizoarele mai tarziu, sa spunem ca tac’su lu’ Nicu Ceausescu era unu’ Nicolae, care era naspa de tot si ne lasa fara lumina cand eram in lift si din cauza caruia mancam o banana pe an, de obicei de Mos Gerila).

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Asa, si nenea asta dezvaluia, practic, totul! Am asistat neputincioasa la cum punea pe tapet adevarul adevarat, fara machiaj (asta am luat-o dintr-o reclama) si fara pudra (asta-i a mea). Pana la urma, dupa cautari infrigurate, am gasit telecomanda pe care-o pierdusem pe undeva prin camera, dupa care am parasit in tromba canalul. Nu stiu, zau, o fi aflat cineva de cum voia Nicu’ sa-i faca felu’ lu’ tac’-su pana la urma? Daca da, si la ce i-a folosit? Daca nu, crede cumva ca viata lui e mai saraca? Asteptam sesizari si reclamatii pe Strada Sperantei la parter. Pe care-o mai astept si mai sper.

Si, pentru ca pana la doua mii de semne (litere, caractere etc...), cat are de regula aceasta rubrica, mai sunt aproximativ sase sute, si pentru ca m-au luat sefii prin surprindere ca cica tre’ sa scriu, desi azi nu prea trebuia (care nu m-am uitat la teve decat foarte-foarte putin) si pentru ca e o zi frumoasa-vantoasa de duminica si pentru ca mi s-a mai intamplat sa ma odihnesc pe Cartoon Network, am sa profit de spatiul care mi-a mai ramas disponibil si am sa provoc un scandal-monstru. Vreau sa fac o scena!

Vreau sa protestez in mod public fata de sistemul de dublare a desenelor animate de pe cartun netuarc, mai ales la urmatoarele personaje doua puncte: Dexter, Johnny Bravo si Duffy Duck. A! Si mai e si arogantu’ ala de Bugs Bunny! Pana si pe el l-au dublat! O prietena de-a mea in varsta de cinspe ani a aflat oripilata ca aici, in Bucuresti, se dubleaza Dexter si nici n-a vrut sa mai auda! Ati vazut "Johnny Bravo" dublat? Yayks! Nu exista ceva mai hidos!

Iar daca-mi veniti cu argumente cum ca astia mici nu stiu engleza, am sa protestez din nou, spunandu-va ca nu-i adevarat, astia stiu si injuraturile, darmite ce-nseamna "uat ap dac?". Eu zic chiar sa luam niste meditatii de la ei. Merita. Jur!

×
Subiecte în articol: arte