x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Nunta in prime-time

Nunta in prime-time

18 Ian 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
REALITY-SHOW - NBC face celebru un cuplu
ADRIANA PADURARU

Toata lumea isi doreste o nunta ca-n povesti. Sunt unii care se gandesc chiar sa-i vada poporul la televizor. Si nu oricum, ci in prime-time.
VIS. Fiecare dintre cele opt femei isi dorea o nunta ca-n povesti si o luna de miere intr-un loc mirific
Postul american de televiziune NBC a adunat opt cupluri logodite pentru a participa la "Race to the Altar" (mai pe romaneste - "Cursa spre altar"). Premiul pus la bataie: o nunta ca-n povesti difuzata la TV, intr-un interval de maxima audienta.

DESFASURATOR. In cele opt episoade de cate o ora, cuplurile trebuie sa treaca de anumite probe, special create pentru ca juriul sa-si dea seama daca participantii sunt pregatiti pentru a forma "o echipa". "O familie durabila se bazeaza pe compatibilitate, incredere reciproca, onestitate, sex si munca in echipa. Daca o pereche nu are parte de aceste lucruri, nu poate forma un cuplu perfect", a declarat Jeff Gaspin, vicepresedintele executiv al Departamentului Divertisment al NBC.

DEBUT. Prima serie a "Cursei spre altar" a inceput pe 30 iulie 2003. Perechile au fost cazate intr-un luxos hotel din Las Vegas. In cea de-a doua zi, concurentii au infruntat prima proba: sa stea fata in fata, cat mai mult timp, pe o platforma ridicata la aproximativ 35 de metri de pamant. In ziua urmatoare, o alta proba: "Contractul prenuptial". Viitoarele sotii trebuiau sa-si recunoasca sotii dupa raspunsurile date la "intrebarile prenuptiale". O alta zi - o alta "incercare". Cuplurile au fost aruncate intr-o piscina, iar baietii aveau legate de glezne celebrele "catuse cu bila". Ei trebuiau sa traverseze piscina in lung, iar fetele incercau sa-i ajute, impingand sau tragand bila pe sub apa. Acestea au fost doar cateva exemple din probele la care au fost supusi concurentii. Majoritatea dintre ele au fost castigate de Susan si Coyt, care, in calitate de "Cel mai puternic cuplu", au eliminat, rand pe rand, cate un cuplu.

DECIZIE. Misiunea publicului de a alege a fost foarte usoara. Si asta pentru ca Susan si Coyt "au avut grija" sa castige tot. Asa ca, in finala din 13 septembrie 2003, telespectatorii nu au avut prea mult de lucru. Cei doi au fost declarati castigatori, iar nunta - organizata de un mult premiat planificator de nunti (Colin Cowie) - a fost difuzata in urmatorul episod. Pe langa aceasta, ei au primit, drept cadou de nunta, o calatorie intr-o insula exotica.

AUDIENTE SCAZUTE
"Cursa spre altar" a celor de la NBC nu a atras foarte multi telespectatori. Numai 5,7 milioane de persoane au avut curiozitatea de a vedea "cu ce se mananca" acest reality-show. Specialistii spun ca, desi producatorii s-au straduit sa imbunatateasca pe cat posibil calitatea emisiunilor TV, acest reality-show a atras din ce in ce mai putini oameni. In ceea ce priveste grupele de varsta, la "Cursa spre altar" s-au uitat persoane cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Potrivit datelor statistice, reality-show-ul a fost urmarit, la fiecare difuzare, in medie, de 1,5 milioane de telespectatori.
×
Subiecte în articol: arte nunta