x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ovary şi muzica uşoară

Ovary şi muzica uşoară

de Luiza Moldovan    |    26 Ian 2009   •   00:00

Am văzut-o pe madam Ovary la tevere. E din provincie (nimic rău în asta, da’ aşa a zis mă-sa lu’ madam). Nevastă de medic, drăguţă foc, vrea la televizor s-o aplaude mulţimea de oameni simpli.



Aceşti oameni, noi, cei doi-trei câţi am mai rămas, că restul toţi sunt nişte complicaţi. Căci e tânără şi poate, a pozat fără ştirea lu’ bărbac’su pentru o revistă destinată masculilor cu intelectul mare, ca să aibă ce face când n-au ce face. Dumneavoastră ce vă spune asta, că mie-mi spune că e o fată care vrea s-arate la toată lumea ce talent nedescoperit zace-n ea. Gagica e beton! Habar n-aveam că există, dacă băiatul, soţul ei, medic pediatru, om cu creieru-n capul lui, nu s-ar fi plâns la tevereu că nevastă-sa s-a lăsat de Medicină pentru că şi-a descoperit o vocaţie mai înaltă: vrea să dea din buze pe scenă şi s-o aduleze toţi tâmpiţii. Modelul ei: Ana Lesko.

Am fi ignorat, ca de obicei, emisiunea "Ne vedem la TVR" de sâmbătă după-amiază dacă nu ne-am fi lăsat prinşi de problemă. Buey, deci fata e supărată că bărbac’su n-o susţine în demersul ei artistic. Pentru intelectualii care habar n-are, emisiunea asta e în direct şi e cu public. Poate şi el să-şi spună părerea, dacă tot. Dac-aş şti că bătrânii cărora le dau locul în metrou sunt atât de tâmpiţi, să moară Bibi că nu m-aş scula nici moartă. "Bărbatul ei ar trebui s-o susţină ca să-şi exprime eu-ul", face un nene căruia sigur, dacă l-aţi vedea, i-aţi da şi dumneavoastră locul în metrou. Mama fetei, altă deşteaptă. Zice că treaba cu copiii e aşa: "dacă e băiat, îl faci fotbalist, dacă e fată, o faci cântăreaţă de muzică uşoară". În apărarea ei, fata zice că n-are nevoie de studii în ziua de azi, admite că e urechistă şi că e foarte emoţionată, deoarece această emisiune a fost prima în care a cântat live vreodată. Fată, deci. Am studiat problema îndelung şi am ajuns la următoarea concluzie: ăia care te trimite la şcoală ie nişte nenorociţi care-ţi vrea răul şi tu nu tre’ să te iei după ei. Ştiu că, în forul tău interior, simţi cum te plafonezi în micul tău orăşel de provincie, cu soţul medic care te trimite la şcoală. Te simţi nespeculată. Vreau să spun, fireşte, că te simţi nespeculată artistic, dar se vede pe tine, fată c-o să ajungi mare de tot şi-o să le scuipi seminţe în cap de pe scenă la toţi oamenii simpli care te vor adula şi vor dori să-i priveşti măcar o secundă. Îţi recomand să te duci la unu’ cu bani să te lanseze de câteva ori. Dacă lu’ ăla n-o să-i reuşească, treci la următorul şi tot aşa. Până la urmă, s-o găsi vreun prost cu bani şi pentru tine.

×
Subiecte în articol: arte