x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Paradise Lost: ne naştem şi murim egali

Paradise Lost: ne naştem şi murim egali

de Alex Revenco    |    04 Iul 2010   •   00:00
Paradise Lost: ne naştem şi murim egali

Una dintre cele mai valoroase formaţii din prima zi a festivalului, Paradise Lost, a revenit la Bucureşti cu un nou toboşar (Adrian Erlandsson, ex-Cradle of Filth) şi un album proaspăt, cu un titlu deştept "Faith Divides Us - Death Unites Us" - "Credinţa ne desparte - Moartea ne uneşte".

Înainte de recitalul Paradise Lost am stat de vorbă (zece minute!) cu solistul Nick Holmes, interviu obţinut cu sprijinul organizatorilor.

La întrebarea - "La ce te-ai gândit când ai dat titlul noului disc", Holmes a spus că este vorba de acei oameni care, interpretând aiurea perceptele religioase, îşi trăiesc viaţa într-un mod de neconceput pentru alţii. Dar cel mai important este că la sfârşit, după ce viaţa ne-a despărţit, moartea este cea care ne uneşte.

Remarcând că, muzical vorbind, noul CD este diferit de precedentul ("Requiem"), Holmes a spus: "Cu fiecare album, încercăm de fiecare dată să aducem ceva nou, ceea ce, din fericire, place şi fanilor. Nouă pur şi simplu ne place să compunem şi să scriem cântece, ceea ce este cea mai mare bucurie pentru cineva care face parte dintr-un grup. De asemenea, pentru a fi de fiecare dată proaspeţi, încercăm ceva nou şi schimbăm producătorul. De exemplu, «Faith Divides Us - Death Unites Us» l-am înregistrat în Suedia cu producătorul Jens Brogen".

Fără să ştiu prea multe despre Erlandsson, l-am întrebat pe Holmes cum e noul toboşar, mai tânăr, mai puternic decât Jeff Singer? Răspunsul a fost: "Nu e mai tânăr, e de vârsta mea, de fapt cred că e mai mare decât mine. Este foarte experimentat, cântă de foarte mult timp, e obişnuit cu scena, turneele şi tot ce se întâmplă în meseria asta. Ca toboşar este extraordinar şi se potriveşte perfect cu noi".

După cum se ştie, în 2010 s-a întâmplat "o minune" şi cele mai importante trupe heavy metal din istorie (Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax) au susţinut câteva concerte în Europa, ajungând şi în România. De aceea l-am întrebat pe Nick Holmes pe când un turneu The Big 3, cu My Dying Bride, Anathema şi Paradise Lost. Iată răspunsul: "Când formaţia noastră a împlinit 20 de ani, am cântat de două sau trei ori în această formulă şi chiar a fost foarte bine! Ştiu că şi celelalte trupe de care ai zis s-au simţit foarte bine atunci".

×