x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale PATRIMONIU / Cineva se interesează ce se va întâmpla cu casele vechi ale Bucureştilor.

PATRIMONIU / Cineva se interesează ce se va întâmpla cu casele vechi ale Bucureştilor.

de Maria Sârbu    |    04 Dec 2008   •   00:00

Istorici, arhitecti, sociologi, istorici de artă, jurnalişti şi reprezentanţi ai administraţiei locale vor fi antrenaţi mâine, de la ora 18:00, într-o dezbatere intitulată "Ce se va întâmpla cu casele vechi ale Bucureştilor?", organizată de Institutul Cultural Român la sediul din Aleea Alexandru.



Participanţii vor încerca să găsească răspuns la această întrebare, având ca punct de pornire albumul "Farmecul discret al Bucureştilor", cu fotografii realizate de Dan Dinescu şi cu un text semnat de Andrei Pippidi, apărut la Editura Institutului Cultural Român. Discuţiile vor fi însoţite de o proiecţie de imagini selectate din album.

Printre invitaţi la dezbatere se numără istoricii Andrei Pippidi şi Ştefan Andreescu, profesorul universitar Ioana Beldiman (Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti), pictorul restaurator Dan Mohanu, arhitectul Dan Marin, precum şi Maria Berza, vicepreşedinte al Fundaţiei "Pro Patrimonio" sau Ştefan Vianu de la Universitatea Naţională de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

Fotografiile din album reprezintă pitorescul şi farmecul oraşului, adevărate documente de istorie şi arhitectură, dar dincolo de acestea vorbesc despre multe case vechi ale Capitalei care sunt în pericol de demolare, de prăbuşire. Trecem pe lângă ele şi nu observăm câtă istorie şi civilizaţie pot ascunde. Nepăsarea duce la distrugerea caselor de patrimoniu, bunuri spirituale ale noastre, ale tuturor.
 

×
Subiecte în articol: arte