x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pentru o lume a oenologilor epilati

Pentru o lume a oenologilor epilati

de Luiza Moldovan    |    20 Iul 2005   •   00:00
C(RAMPE)
Am scris acum ceva vreme despre un nene de la TVR Cultural care avea un tic verbal "absolut naucitor"... adica, da; adica era exact cuvantul asta, "naucitor". Dupa douazeci de minute in care ma uitasem la un reportaj facut la un targ de vinuri, eram absolut naucita (desi sa zic ca treaba asta nu era o senzatie tocmai noua).

In fine, l-am revazut pe nenea cu "naucitorul" ieri-dimineata, tot la TVR Cultural. S-a dus sa turneze un interviu intr-o camera care rasuna ca dintr-un cazan urias-as-as-as: "Aicea ce-avem-vem-vem-vem?" "Aicea avem-vem-vem-vem un vin spumant-ant-ant brut-ut-ut-ut... iiii-i-i-i-... iar buchetul-ul-ul-ul-ul lui nu este altceva decit-it-it-it-it o simbioza-a-a-a-a..." bla-bla-bla-a-a-a-a.

Deci mie-e-e-e-e mi-a placut-ut-ut-ut mult-ult-ult-ult acest interviu-iu-iu-iu, de nu alta-a-a-a-a-a, dar mi-a dat timp-imp-imp-imp sa ma uit la picioarele paroase-se-se-se ale lu’ nenea-a-a-a-a cu "naucitorul"-ul-ul-ul. M-am gandit ca macar asa putin bun-simt sa fi avut, sa se fi dus la un salon de cosmetica inainte de emisiune, pe cuvantul meu daca nu! Doare, dar pe urma-ti dai cu crema si trece, ce mare chestie?! Si, la urma urmei, parca n-ar fi facut armata-ta-ta-ta!

Bine, in afara de ecoul ca de cazan, de picioarele blanoase ale lu’ nenea si de interlocutorul care vorbea cu "de ecsemplu", ce ne-a mai placut noua, copii? Noua ne-a mai placut cum tinea nenea cu "naucitorul" degetul mic in sus atunci cand degusta vinu-ul-ul-ul.

Ma rog, intre noi fie vorba, tot e bine ca nu tinea in sus degetul mijlociu! Puteti sa ma faceti rea, dar imaginea e de o rara complexitate. Imi aminteste de o prietena care bea bere din sticla tinand, la fel, degetul mic indreptat mic-burghez inspre sus (alta imagine de vis). E foarte adevarat, prietena mea nu se dusese la un interviu pentru o emisiune televizata, deci, daca voia muschii ei, putea sa se spele cu berea aia pe cap.

Deci, practic, ce vreau eu sa-i comunic lu’ nenea cu "naucitorul"? Eu as dori sa-i spun lu’ nenea cu "naucitorul" ca daca vreodata o sa aiba nevoie de un salon de cosmetica pentru alta emisiune in care vrea s-apara in mini, ii stau la dispozitie cu niste numere de telefon, fie ele fixe sau mobile, ale unor saloane de cosmetica iar daca n-o avea scoci ca sa-si lipeasca degetul mic de restul mainii, am io o rola, mi-am cumparat-o de mai demult si nici acum nu i-am gasit vreo utilitate. Daca e la o adica, i-o dau dumnealui pe gratis. Si nu! Scociul nu ajuta la epilare. Scociul ajuta doar la lipire. Multumesc frumos, nenea! Va pup de nu va vedeti!

×
Subiecte în articol: arte