x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale PERSONALITĂŢI/Dorel Vişan la Radio România Cultural

PERSONALITĂŢI/Dorel Vişan la Radio România Cultural

de Maria Sârbu    |    20 Ian 2009   •   00:00

Actorul Dorel Vişan se va întâlni, între 21 şi 23 ianuarie, pe calea undelor, cu radioascultătorii emisiunii "Vorba de cultură" de la Radio România Cultural.



Cu acest prilej, marele artist aşteaptă întrebări pe adresa vorbadecultura@yahoo.com, care pot fi adresate la 21, 22 şi 23 ianuarie, începând cu ora 12:00. Cel care a interpretat peste 40 de roluri în teatru şi peste 65 de roluri în filme, deţinător al mai multor premii, printre care şi Premiul "Aristizza Romanescu" acordat de Academia Română, va găsi vorbe de duh pentru fiecare dintre cei ce doresc să afle despre viaţa şi activitatea sa.

Realizatorii care vor discuta cu Dorel Vişan la "Vorba de cultură", Ema Stere şi Attila Vizauer, susţin că această emisiune promite ascultătorilor "un huzur de care rareori ne mai bucurăm astăzi: acela de a descoperi feţele şi tendinţele culturii române în compania personalităţilor care o creează". Invitaţi pentru câte o săptămână, de luni până vineri, scriitori, muzicieni, actori, regizori, dansatori, coregrafi, artişti plastici petrec o oră de prânz discutând despre artele pe care le practică, le iubesc, despre lucrurile care le plac şi care îi inspiră, despre cele care îi enervează, despre cum şi-au desfăşurat activitatea artistică. Ei recomandă lecturi şi audiţii, povestesc despre întâmplări şi întâlniri extraordinare.

Totodată, Dorel Vişan dă întâlnire radioascultătorilor şi duminică, 25 ianuarie, de la ora 19:00, când la Teatrul Naţional Radiofonic va avea loc premiera spectacolului "Dimensiunea existenţei", în care actorul interpretează cinci personaje. Sunt "tipuri distincte, ilustrând tot atâtea caractere şi situaţii existenţiale, într-un veritabil exerciţiu de virtuozitate actoricească", sunt de părere realizatorii acestei montări. Este vorba despre personajele Trigeu din "Pacea" de Aristofan, Tartuffe din comedia omonimă a lui Molière, Woyzeck din drama cu acelaşi nume a lui Georg Büchner, Domenico Soriano din "Filumena Marturano" de Eduardo de Filippo, Falstaff, în fragmente semnificative pentru definirea personajului shakespearean, extrase din "Henric al IV-lea" şi "Nevestele vesele din Windsor".

×
Subiecte în articol: arte