x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pilule de înţelepciune / O carte eveniment, Euratucu

Pilule de înţelepciune / O carte eveniment, Euratucu

de Loreta Popa    |    16 Ian 2009   •   00:00

Într-o atmosferă cu totul specială, Librăria Sadoveanu din Capitală a găzduit la 15 ianuarie, lansarea unei cărţi eveniment, EURATUCU, autor Doina Şandru, apărută la Editura Pro Editură şi Tipografie.



Indiferent de cutumele lumii în care trăim, indiferent de lanţurile cu care suntem legaţi la intrarea noastră în această lume, am primit unul din cele mai mari daruri, liberul arbitru. De aceea, apariţia cărţii EURATUCU nu poate să nu bucure, să nu ofere prilejul unei reflectări profunde asupra a ceea ce este viaţa noastră şi a ceea ce ar trebui să facem pentru a ne găsi calea. Având solide şi profunde cunoştinţe ezoterice şi beneficiind de cunoaştere revelată (claraudiţie), autoarea ne prezintă multe idei profunde şi originale, nemaiîntâlnite în acest gen de literatură. Construită în formă de cerc (caercul ca simbol al energiilor celeste), lucrarea demarează cu textul esenţial al spiritualităţii umane, "Tabla de Smarald", a lui Hermes Trismegistus, parcurgând un traseu ideatic ce este întregit "revelat" de cele trei lucruri nespunse în "Tabla de Smarald".

Cele trei lucruri nespuse în "Tabla de Smarald", dar revelate autoarei, îi permit o cu totul altă abordare şi interpretare asupra marilor teme aflate în centrul preocupărilor ezoterice de acum şi dintotdeauna. Plecând de la axiomele: "Dumnezeu a creat lumea după chipul şi asemănarea Sa", "Tot ce e deasupra este la fel cu ce e dedesubt; iar ce e dedesubt e la fel cu ce e deasupra, pentru a împlini miracolul unui singur lucru", autoarei i se deschid noi şi originale perspective, care dintr-o abordare materialist-carteziană par şocante: planetele sunt fiinţe vii; timpul este un Mare Înţelept trimis de pe Venus; împăratul Venus era pe atunci începutul şi sfârşitul, sfârşitul şi începutul; însemnele sunt litere cu viaţă, asta ca să subliniem doar câteva din ideile noi pe care le aduce cartea.

Comunicări minunate ne sunt transmise despre Atlantida, continentul salvat în ultimul moment prin voinţa Lui şi "astăzi există, dar pe o altă vibraţie". Aflăm că la crearea Pământului au mai fost create simultan şi alte două planete asemănătoare Terrei. Cei iniţiaţi în secretele masoneriei se pot bucura de noi perspective de înţelegere asupra simbolului şi omului care a fost regele Solomon, ca şi asupra raporturilor lui cu Regina din Saba. De mare interes sunt şi propunerile de "regândire a Masoneriei în funcţie de Lună". Prin comunicarea cu fiinţele superioare de la lumea de Lumină, ne sunt oferite soluţii simple, graduale, fără a genera teamă despre îndelung dezbătuta problemă a anului 2012. Amintim şi de numeroasele şi minunatele pilule de înţelepciune care abundă în carte din care cu greu am putut selecta câteva:

"Tot ceea ce se vede şi se simte este tot ceea ce El a lăsat să se vadă";
"Lucrurile ce sunt lucruri nici măcar nu sunt lucruri, sunt gânduri";
"Împreună e împreună şi nu separat de împreună";
"Înţelepciunea înţelepciunilor nu se află în cap, ci în suflet";
"Uitarea e doar o formă de aducere aminte";
"Nimic nu e lăsat la voia întâmplării".

Un alt merit al cărţii este acela că o paletă largă de cititori, de la cei cu un nivel mediu de pregătire până la eminenţi ezoterişti, vor găsi în paginile de lumină ale acesteia bucuria cunoaşterii autentice şi elevare spirituală. Cartea este un regal intelectual la care cu greu găsim termen de comparaţie, în care fiecare pagină vibrează de Lumină şi de credinţa în Dumnezeu.

Au fost prezenţi şi au şi vorbit despre carte şi despre autoarea ei doctorul Teodor Vasile, ziaristul Ionel Dumitru şi cunoscutul om de televiziune Oreste Teodorescu.

×
Subiecte în articol: arte