x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale PREMIERA/Leontina Văduva, cu integrala melodiilor lui Enescu la Paris

PREMIERA/Leontina Văduva, cu integrala melodiilor lui Enescu la Paris

20 Ian 2009   •   00:00

Soprana Leontina Văduva va cânta duminică, 25 ianuarie, în premieră mondială integrala melodiilor George Enescu (prima parte), evenimentul fiind organizat de Institutul Cultural Român din Paris la Sala Cortot din capitala Franţei.



Organizatorii susţin că piesele vocale scrise de marele compozitor nu au mai fost interpretate în totalitate. Unele partituri în maniscris s-au păstrat la Muzeul Naional «George Enescu» din Bucureşti, apoi descifrate şi transcrise de pianista Alina Pavalache, cea care îi va acompania pe Leontina Văduva şi pe baritonul francez Jacques L’Oiseleur des Longchamps în acest proiect demarat de ICR Paris. Partea a doua a integralei va fi prezentată în luna octombrie 2009, în cadrul unui concert la Domul Invalizilor din Paris.

Leontina Văduva este un nume cunoscut al scenei lirice internaţionale. Ea a cântat la Covent Garden din Londra, la Teatrul La Scala din Milano, la Metropolitan Opera din New York. Jacques L’Oiseleur des Longchamps ­ un interpret în plină afirmare ­ este şi un pasionat de cinema şi regie de operă. Alina Pavalache trăieşte în Franţa din 1990, desfăşurând o intensă activitate de solistă şi acompaniatoare.
Concertul de la 25 ianuarie, organizat în colaborare cu Societatea muzicală franceză «Georges Enesco», include: Trei Melodii op. 4; Şapte Melodii pe versuri de Clément Marot şi Patru Melodii după poeme de Fernand Gregh.

×
Subiecte în articol: arte