x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiile Ioan Chirilă, pe ultima sută de metri

Premiile Ioan Chirilă, pe ultima sută de metri

de Oana-Maria Baltoc    |    26 Noi 2008   •   00:00

Cea de-a patra ediţie a Premiilor Ioan Chirilă se apropie de final, iar festivitatea de premiere va avea loc azi, 26 noiembrie, ora 20:00, la Phoenicia Grand Hotel.



Ateneul Român, sub a cărui cupolă au strălucit atât Premiile, cât şi premianţii primelor trei ediţii, nu va mai fi gazda evenimentului anul acesta. Totuşi, faptul că, în plină criză economică Premiile Ioan Chirilă se acordă şi anul acesta înseamnă că ele reprezintă valoare, tradiţie, dar şi o certitudine. Juriul, format din personalităţi marcante ale culturii şi gazetăriei româneşti, a deliberat. Astfel, fiecare nominalizat care şi-a depus dosarul a fost notat, conform regulamentului, cu note de la 1 la 10, câte una din partea fiecărui membru.

TALENTUL ANULUI
Notele sunt secrete, dar emoţiile vor lua sfârşit miercuri, odată cu anunţarea câştigătorilor.  În cadrul festivităţii de premiere va fi anunţat şi câştigătorul din cadrul competiţiei pentru Talentul anului. Concursul, adresat tinerilor care îşi doresc să devină jurnalişti sportivi, a trezit interesul autorilor amatori şi în acest an. Peste 100 de pasionaţi ai sportului au trimis articole pentru a-şi dovedi talentul. Câştigătorul va beneficia de un contract de colaborare cu un cotidian central, timp de trei luni, având oportunitatea de a începe o carieră de ziarist sportiv. Cel clasat pe locul al doilea, va avea ocazia să lucreze în redactia Sport a Hotnews.ro.

A PATRA EDIŢIE
Fotografia săptămânii, un alt concurs din cadrul Premiilor Ioan Chirilă adresat nonprofesioniştilor, a ajuns de asemenea la final. Dintre cele şase imagini finaliste "Cât e scorul" a fost desemnată "Fotografia săptămânii". Gelu Magheruşan, autorul acesteia, va intra în posesia unui Nikon D60, cât şi a unui pachet de accesorii din partea F64 Studio. De asemenea, atât câştigătorul cât şi ceilalţi finalişti vor fi invitaţi la festivitatea de decernare a Premiilor Ioan Chirilă, unde vor avea ocazia de a cunoaşte şi de a interacţiona cu elita gazetarilor sportivi.  Premiile Ioan Chirilă se află la cea de-a patra ediţie şi sunt acordate anual, de către Fundaţia ArtEst, celor mai buni jurnalişti de sport din România, în memoria celui mai mare gazetar şi scriitor de specialitate pe care l-a avut ţara noastră.  (O.M.B.)

×
Subiecte în articol: arte