x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale PROCESUL CONTINUĂ / Chilian vs. Guvern, la termen

PROCESUL CONTINUĂ / Chilian vs. Guvern, la termen

18 Feb 2009   •   00:00

Ministrul Culturii s-a schimbat, chiar şi denumirea ministerului este alta în 2009, însă Florin Chilian îşi continuă lupta mai veche împotriva celor care i-au furat acordurile din "Zece".



Mâine se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti un nou termen din procesul lui Chilian împotriva Guvernului României, prin Ministerul Culturii, având ca obiect "utilizarea ilegală a compoziţiei muzicale «Zece» în cadrul unei campanii desfăşurate de către minister". "Aşa cum dovedesc actele depuse la dosar, în Ministerul

Culturii din România unul dintre cele mai mici contracte pe drepturi de autor se ridică la suma de 1.000.000 de euro", spune artistul, explicând că din această cauză cere daune în valoare de 1.000.000 de euro.

ALTE DOVEZI.
După ce a adus ca dovadă copia unui contract pentru drepturi de autor semnat de Ministerul Culturii pe suma de 1.000.000 de euro, la termenul de mâine Florin Chilian va depune la dosar copia unui alt contract pe drepturi de autor, semnat de către Guvernului României, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, în valoare de 5.000.000 de euro. "În secolul al XXI-lea, într-o ţară din Uniunea Europeană, instanţele de judecată sunt chemate să soluţioneze un act de încălcare a unor drepturi de proprietate intelectuală, săvârşit chiar de către o autoritate administrativă centrală − Guvernul României, prin Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului naţional − fapt fără precedent într-un stat membru U.E. ce susţine că are dispoziţii şi normative care protejează dreptul de proprietate intelectuală, autorii şi artiştii", spune Florin Chilian. Muzicianul va fi reprezentat de către avocatul său, Alexander Popa.

×
Subiecte în articol: arte ministerul culturii