x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Proiect de excepţie

Proiect de excepţie

de Alex Revenco    |    14 Sep 2010   •   00:00
Proiect de excepţie

De mâine într-o săptămână, Teatrul Odeon găzduieşte un concert inedit susţinut de Lucian Ban - pian & John Hebert - contrabas, acompaniaţi de Mat Maneri (violă), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioară), Ralph Alessi (trompetă), Gerald Cleaver (tobe) şi Badal Roy (tobe indiene şi percuţie).

Cei de mai sus, renumiţi muzicieni de jazz din New York, vor "reimagina" câteva dintre lucrările marelui George Enescu. Cu prilejul acestui concert extraordinar va fi lansat albumul multimedia "Enesco Re-Imagined", cu şapte lucrări compuse de George Enescu şi reinventate de Lucian Ban & Co plus un video (Balada pentru vioară şi orchestră) bonus. Spectacolul de la Odeon are loc după cel desfăşurat la New York, ce a avut parte de cronici entuziaste; "Credeţi-ne, acest gen de spectacol se întâmplă o dată la 300 de ani", a scris Stacey Anderson, de la Village Voice.

Originar din România, pianistul şi compozitorul Lucian Ban (foto) s-a stabilit la New York, unde este considerat "unul dintre cei mai dăruiţi şi talentaţi pianişti veniţi la NY în ultimul deceniu". A fost nominalizat de două ori (în 2005 şi în 2006) la Hans Koller European Jazz Prize, categoria "Cel mai bun muzician de jazz din Europa", şi a înregistrat şase albume de autor la case de producţie din SUA şi Europa. Concertul de la Bucureşti este organizat de Institutul Cultural Român, care a susţinut şi editarea albumului. Biletele pentru concertul de săptămâna viitoare se găsesc la rezervari@teatrul-odeon.ro sau la 021-314.72.34.

×
Subiecte în articol: arte