x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM se alătură campaniei “Iubim viaţa”

Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM se alătură campaniei “Iubim viaţa”

11 Feb 2011   •   15:08

Radio România şi Bucureşti Fm se alătură campaniei “Iubim Viata”, iniţiate de Radio ZU, implicare ce reprezintă un pas înainte spre a informa societatea despre efectele negative ale consumului de etnobotanice. De altfel, postul public de radio susţine editorial interzicerea consumului de plante etnobotanice în rândul tinerilor prin informaţii vizând conştientizarea pericolului la care se expun consumatorii. Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM fac apel la factorii de decizie să continue măsurile necesare, legislative şi de asistenţă socială, pentru prevenirea consumului de substanţ e psihoactive şi psihotrope, prin verificarea şi închiderea punctelor de comercializare a acestor produse periculoase.

Postul public de radio îşi invită ascultătorii să se alăture mitingului de protest care va avea loc luni, 14 februarie, la ora 13:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, eveniment la care vor participa jurnalişti ai posturilor Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM, alături de colegii de la Radio ZU, care organizează mitingul, şi de la alte instituţii media.

Potrivit unei monitorizări realizate recent de Consiliul Europei, România ocupă locul patru în ceea ce priveşte consumul de etnobotanice, după Marea Britanie, Germania şi Olanda. La nivelul întregii ţări, există peste 600 de “magazine de vise”, inclusiv în mediul virtual. Conform statisticilor, vârsta medie a consumatorilor este cuprinsă între 15 şi 18 ani, 60% dintre tinerii români declarând că sunt consumatori de plante etnobotanice, în special a produselor de tip “spice”. Acestea din urmă sunt alcătuite din amestecuri de plante şi substanţe cu efect halucinogen, uneori mai grav decât cel al heroinei sau cocainei.

×