x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Re-re-rerelansare - "Lucrarea" lui Ciomazga

Re-re-rerelansare - "Lucrarea" lui Ciomazga

13 Ian 2005   •   00:00

Cartea lui Cornel Constantin Ciomazga, "Lucrarea", a avut parte si de o intalnire cu cititorii, la libraria "Carturesti".


CLAUDIA DABOVEANU

Sau monologul autorului in prezenta admiratorilor a avut parte de re-re-relansarea cartii, pe care o tot face de noua luni incoace? Se zice ca daca o carte iti ridica semne de intrebare, n-a fost scrisa in zadar. "Lucrarea" a fost scrisa de un fost ziarist retras la manastiri - Sitaru si Suzana - unde, in linistea chiliilor unde a stat, s-a recules si a comunicat cu Dumnezeu lucruri care (unele) pot fi scrise, (altele) care nu pot fi spuse. Asa s-a nascut "Lucrarea", cartea catalogata de presa tulburatoare, inca inainte de a fi tiparita - asa cum suna un slogan de promovare a cartii, de pe un afis. Wow! La ce grad de smerenie a ajuns autorul si la ce clarviziune a ajuns presa! Ea pur si simplu a stiut ca nici ziaristul, nici monahul Ciomazga scrie o carte tulburatoare! Reclama de pe coperta IV a cartii suna asa: "Nu vrei sa stii cum traiesc sfintii? Dar cum ucide diavolul? Cum se ajunge la adevar in Iad si cum se poate smulge cineva din moartea cea vesnica nu vrei sa afli? Intra! Mergi pana la capat! Cand vei iesi, vei fi diferit! Vei sti poate mai bine ce e Omul, Sufletul, Ingerul si Daimonul, ce e Eresul, Akedia si Metanoia, ce e Viata si Moartea, iar peste toate ce e Mantuirea si cum se poate dobandi".

INTREBARI
In monologul cu cititorii, atmosfera era desprinsa parca din intalnirile adventistilor. Cineva vorbea despre Dumnezeu. Auditoriul de doamne in varsta il asculta ca hipnotizat. Un duhovnic haruit are caderea sa vorbeasca despre cele sfinte in biserica. Dadea citate din Sfintii Parinti. Ce-ar fi sa mergem direct la sursa?… N-am aflat raspuns la nedumeriri. Autorul era ocupat cu autografele.

×
Subiecte în articol: arte