x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Românca Adina Niţescu cîntă azi la Bolşoi Teatr

Românca Adina Niţescu cîntă azi la Bolşoi Teatr

de Maria Sârbu    |    20 Sep 2008   •   00:00

Marea soprană Adina Niţescu va cînta astă seară la Bolşoi Teatr din Moscova, în spectacolul “Madame Butterfly” de Giacomo Puccini. Artista lirică, recunoscută în lume ca interpretă a repertoriului puccinian, este numită, pe site-ul oficial al instituţiei moscovite, “Românca noastră Cio-Cio-San”.

 
Ea a cîntat partitura principală din “Madame Butterfly” la debutul său de la Bolşoi, în stagiunea 2004-2005, cînd a avut loc premiera spectacolului, regizat de celebrul Robert Wilson. Adina Niţescu a cîntat partitura Cio-Cio-San şi la Opera din Amsterdam, în spectacolul pe care l-a regizat acelaşi Robert Wilson, în stagiunea 2006-2007, apoi la Opera de Stat din Berlin, în stagiunea 2007-2008.

 
Elevă a celei care a dat lumii mai multe soprane celebre – profesorul Georgeta Stoleriu ­, Adina Niţescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti între anii 1992 şi 1994. A avut diverse stagii în străinătate. La începutul anilor ’90, ea a cîştigat mari concursuri în SUA, Marea Britanie, Austria, Irlanda. În 1995, a debutat pe celebra scenă La Scala din Milano, nu înainte de a-şi face debutul la Opera Naţională din Tokyo sau la Opera Metropolitan din New York.

×
Subiecte în articol: arte