x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Seceta, chinezii şi produsele lor proaste

Seceta, chinezii şi produsele lor proaste

de Luiza Moldovan    |    12 Feb 2009   •   00:00

Am luat CD-ul de şters DVD-ul şi am văzut, fără să vreau, un film chinezesc de dragoste, dar nu era subtitrat în româneşte, era subtitrat tot în chinezeşte. Era un băiat foarte drăguţ care s-a urcat într-un lift şi s-a dus la o firmă mare, situată într-un bloc de sticlă. Ea aranja nişte floricele în glastră şi era deosebit de delicată în sacoul ei negru şi-i stătea foarte bine părul.



Când l-a văzut a înlemnit puţin, dar s-a prefăcut că n-a înlemnit. Şi el de asemenea. Am mai stat puţin, cât a întrebat el de o gagică, ea a zis că să stea puţin, că acuma se duce la ea, în birou – era şefa ei, un om foarte bun, ajutător, la nevoie o mângâie pe obraz.  Între timp, am mai dat pe National Geographic să văd ce face familia mea preferată de lei în perioada secetoasă şi cum operatorul N.G. era foarte curajos, că filma hienele de aproape. Am mai dat iar pe filmul chinezesc, la care am simţit o tensiune erotică politicoasă. Sunt sigură că ea îi reproşa ceva, n-aş putea să spun ce, dar cred că era legat de faptul că nu încheie odată contractul ăla de publicitate cu firma la care lucrează ea, ca să-i dea ei comisionul, că, uite, nu mai are bani nici să treacă strada. La care el i-a zis că numai la bani se gândeşte şi a plecat. Era în lift şi arăta bengos, aşteptând să se închidă uşile liftului. Ea se uită la el cu nostalgie, el se uită la ea cu un fel de regret mistic. Era ceva deosebit. Am mai dat pe N.G. şi am văzut că unul dintre cei trei pui ai familiei a murit răpus de secetă şi a venit o hienă şi l-a luat. Vocea din off a zis că între hiene şi lei e un război... e un război.

Pe urmă a venit pauza şi am mai dat puţin să văd ce mai face CD-ul meu de şters DVD-ul, că s-a stricat, nu mai citeşte filmele, nici p-alea cumpărate, nici p-alea piratate. Şefa lu' gagica aia delicată, de punea florile-n glastră şi-i stătea bine părul, era cu ea la lift şi i-a zis că aşa-s toţi, dar că să nu se lase răpusă de durerea-i sufletească, să meargă mai departe, pentru că băieţi mai există căcălău măria-ta, nu se termină lumea cu el, la care ea a zis da, dar eu îl iubesc, iar şefa ei a mângâiat-o pe păr şi i-a zis duios că aşa e tinereţea, dar o să vadă ea c-o să-i treacă şi-o să râdă de toate astea şi-or să i se pară fum. Seceta s-a înteţit, animalele sunt disperate că nu mai au apă. Asta, în timp ce în America au loc uragane, din cauză că s-a înclinat oceanul. Întrebarea e cine înclină oceanul şi nu-l lasă acolo unde-i e locul.

China s-a răzbunat. După ce că nu mi-am şters DVD-ul, nici filmul nu m-a lăsat să-l văd până la capăt.

×
Subiecte în articol: arte