x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sibiu - Thalia a vibrat in acorduri italiene

Sibiu - Thalia a vibrat in acorduri italiene

de Irina Munteanu    |    27 Feb 2007   •   00:00
Sibiu - Thalia a vibrat in acorduri italiene

Uvertura la "Cotofana hoata" a lui Rossini, "Sextetul concertant" pentru corn si coarde al lui Cherubini, dar si fragmente din coloana soanora a filmului "Ghepardul", compuse de Rota, suita "West side story" a lui Bernstein, plus un bis din Piazzola i-au facut fericiti pe cei prezenti la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

In mica si cocheta sala, cu o acustica perfecta, a cantat Ansamblul Scaligero, format dintr-un cvintet de coarde (doua viori, viola, violoncel si contrabas) si un cvintet de instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot si corn), de la Scala din Milano.

Prima parte a concertului a fost dedicata muzicii clasice italiene, specifica formatiei interpretilor; in partea a doua, muzicienii s-au dezlantuit in ritmuri de jazz. Rand pe rand, au iesit in fata Simone Zanchini, la acordeon, Giuseppe Ettorre, la contrabas, Mario Marzi, la saxofon. Giuseppe Cacciola, "bateristul" grupului, a animat sala la cel de-al doilea bis, dirijand bataile ritmice din palme ale spectatorilor. Acest regal a fost posibil datorita sponsorului unic Enel, investitor italian pe piata romaneasca, ce a ales sa promoveze cultura italiana printr-un eveniment bine definit. Este singurul sponsor care a facut acest lucru, in cadrul programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", ceilalti preferand sa dea banii Asociatiei "Sibiu 2007", care urma sa ii distribuie spre evenimentele culturale ale anului, dupa cum ne-a declarat Stela Matioc, coordonator de programe al Asociatiei.

COCKTAIL. Seara de duminica s-a terminat printr-un cocktail, la care au participat invitatii la concert, printre care Mircea Geoana cu sotia, Sergiu Nistor, comisar pentru Sibiu 2007, dar si interpretii din Ansamblul Scaligero. Bateristul ne-a declarat ca e posibil ca in septembrie Ansamblul sa ajunga din nou in Romania, la Bucuresti. Melomani, tineti aproape! (Irina Munteanu)

×
Subiecte în articol: arte