x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Soprana Patricia Brady-Danzig, din nou în România

Soprana Patricia Brady-Danzig, din nou în România

07 Ian 2011   •   17:04

Soprana Patricia Brady Danzig revine în România cu aceeaşi plăcere cu care a venit prima dată, în urmă cu mai bine de 20 de ani. A cântat în multe oraşe din ţara noastră. De data aceasta, concertul ei va avea loc pe 8 ianuarie, la Bistriţa, la Centrul cultural municipal, unde Patricia Brady Danzig va cânta împreună cu Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Râmbu. Concertul este organizat de tenorul Florin Ormenişan.

Chiar dacă Crăciunul a trecut, se vor cânta colinde, pentru că în seara cu pricina e a doua zi a Naşterii Domnului pe stil vechi. În program vor fi şi alte lucrări muzicale, printre care o arie din opera lui Mozart.

După concert, soprana va rămâne la Bistriţa pentru înregistrări speciale şi ca rezultat va apărea un CD. Nu este primul album al artistei alături de o orchestră românească.

"Am avut plăcerea, de-a lungul anilor, să colaborez cu un compozitor minunat, Sabin Păutza, care a orchestrat câteva dintre piesele de pe noul album "Believe". Piesele de pe acest disc vor aparţine diferitelor tipuri de muzică religioasă. Cinci din cele opt cântece sau imnuri sunt orchestrate de Sabin Păutza, compozitor de origine română, care a locuit mult timp în SUA. Sunt orchestraţii originale şi vor fi incluse în premieră pe acest CD. Voi cânta nu doar în engleză. Vor fi şi piese italiene vechi, piese în spaniolă, dar şi o piesă în franceză, compusă special pentru mine de un compozitor din Montreal şi care va fi înregistrată pentru prima oară. Va participa şi un cor de copii… Deci, un CD foarte interesant, cu adevărat multinaţional", spune soprana Patricia Brady Danzig, cea care a cântat de-a lungul anilor şi compoziţii de autori români.

×