x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Spectacol / Donaţii în beneficiul viitorilor balerini

Spectacol / Donaţii în beneficiul viitorilor balerini

de Maria Sârbu    |    12 Feb 2009   •   00:00
Spectacol / Donaţii în beneficiul viitorilor balerini

Spectacolul caritabil de dans contemporan, desfăşurat miercuri seara, la Opera Naţională Bucureşti, a fost un succes, iar garanţia acestuia – numele lui Răzvan Mazilu şi ale invitaţilor săi.



O sală arhiplină a urmărit, mai mult de două ore şi jumătate, diverse momente artistice cu dansatori, actori, interpreţi de muzică, precum şi gimnaşti, toţi implicaţi în spectacolul de dans contemporan organizat în beneficiul Liceului de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi, secţia Coregrafie. În această producţie, regizată de Mihaela Rădulescu şi Răzvan Mazilu, au dansat Gigi Căciuleanu venit din Franţa, Monique Schnyder din Elveţia, Monica Ştraţ şi desigur Răzvan Mazilu, fie "solo", fie împreună cu Monica Petrică. Nu a lipsit "echipa de aur" formată din Marius Urzică, Simona Georgescu şi Elena Velicu, care au demonstrat că între dans şi sport poate exista o armonie spectaculoasă. Un moment a fost dedicat memoriei marelui actor Ştefan Iordache, prin fragmentul "Richard al III-lea" din spectacolul "Jocul de-a Shakespeare", realizat cu mai mulţi ani în urmă. Pe textul înregistrat, citit de Iordache, Mazilu dansează pe coregrafia lui Ioan Tugearu.

Apreciatul violonist Alexandru Bălănescu a "acompaniat" muzical o improvizaţie coregrafică gândită de Mihai Mihalcea, dansatori fiind elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti. Apropo, a fost proiectat, în deschiderea spectacolului, un documentar despre acest liceu din Capitală, care a beneficiat de donaţii în urma primului spectacol caritabil organizat din iniţiativa lui Mazilu. A cânta şi "Viţa de vie", cu Adrian Despot. Laitmotivul spectacolului a fost povestitorul – Marcel Iureş, care intervine pe un ecran, filmat anticipat, cu fragmente din "Jurnalul" marelui dansator şi coregraf rus Vaslav Nijinski.

×
Subiecte în articol: arte