x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Spectacolul vieţii de Smarald

Spectacolul vieţii de Smarald

de Dana Andronie    |    09 Ian 2011   •   17:17
Spectacolul vieţii de Smarald
145816-dance1.jpg"Interesează-te de viaţă. Acest spectacol este destul de mare pentru a um­ple toate sufletele. Dar trebuie mun­că şi forţă", spunea Gustave Flaubert. O echipă de dansatori, cu aripi în loc de picioare, a avut forţa şi a muncit în ultimii 12 ani pentru a ne oferi nouă, spectatorilor din  lu­mea întreagă, spectacolul vieţii lor şi al strămoşilor lor. Străvechea poveste a celţilor şi cele mai moderne teh­nici scenice se împletesc pentru a oferi un spectacol de pomenit: "Rhythm of the Dance"! Muzica, dansul, costu­mele şi ritmurile frenetice sunt îmbinate cu măiestrie de Doireann Carney, celebra coregrafă a lui Michael Flatley. Compania Naţională de Dansuri a Irlandei va veni, pentru a doua oară în România, în luna februarie. "Rhythm of the dance" deschide anul 2011 în cadrul Proiectului Naţional Cultural – "ARTA CONTRA DROG".

Decenii în şir clanurile celtice Leinster şi Ulster s-au războit. Atracţia pentru putere şi pământ a făcut aceste neamuri să se urască, să uite ce înseamnă omenia. Con­du­că­torii celor două clanuri au avut numai de pierdut din nesfârşitele lor lupte. În cele din urmă rămân să moş­te­neas­că şi să împartă o ţară... în ruină: Insula de Smarald. Speranţa îm­pă­că­rii dintre clanurile Leinster şi Ulster re­naşte o dată cu instalarea la pu­tere a noilor conducători. Pacea va domni din nou pe Insula de Smarald. Zeii celţi trimit pe Pământ trei reprezentanţi care se vor îngriji ca pacea să fie păstrată şi Răul să nu destrame ceea ce oamenii vor să construiască.

În scenă apar doamnele din cla­nul Lenster, care prin dansul lor vor să arate cât sunt de puternice. Lor li se alătură bărbaţii din clanul Ulster, care sunt cuceriţi de frumuseţea lor... Cu toţii sărbătoresc, prin dans, pacea pe care o visează ambele clanuri. As­tăzi, "Rhythm of the Dance" săr­bă­to­reşte viaţa, "acest spectacol destul de mare pentru a umple toate sufletele" – aşa cum spunea Flaubert.

Încă de la debut, din anul 1999, "Rhythm of the Dance" a fost urmărit de peste 3 milioane de spectatori, din peste 33 de ţări, prin aceste show-uri, irlandezii deschizând o nouă eră în lumea spectacolului de divertisment.

În New York Times s-a consemnat: "Încă o dată ni se demonstrează că profesionalismul, împletit cu ta­lentul şi având parte de o tehnică de cea mai înaltă valoare, generează un spectacol pe care, dacă nu îl vezi, vei re­greta întodeauna când vei auzi vor­bindu-se despre el".

Pentru a nu re­greta când veţi auzi că a trecut prin ora­şul dumneavoastră, iată traseul tur­neului companiei irlandeze: pe 21 fe­bruarie la Timişoara, pe 22 februa­r­ie la Arad, pe 23 februarie la Târgu-Mureş, pe 24 februarie la Cluj şi în 25 februarie la Braşov. În Capitală, spectacolul va avea loc la Sala Pala­tului, pe 26 februarie, începând cu ora 19:30. Preţul unui bilet variază între 75 şi 250 de lei.

×