x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Dec 2008   •   00:00

DISC DE AUR
Radio România şi Casa de discuri Roton lansează luni, 8 decembrie, colecţia de discuri “80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”. În cadrul evenimentului, Roton va decerna şi Discul de Aur pentru albumul “Dă, Doamne, cântec!” al îndrăgitei interprete Laura Stoica şi va prezenta noua versiune a albumului “Focul”. Laura Stoica şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier petrecut în luna martie a anului 2006. Cântăreaţa, în vârstă de 38 de ani, era însărcinată în trei luni şi revenise de puţin timp pe scena muzicală românească. A fost considerată una dintre cele mai bune voci rock din România. (O.M.B.)



CRĂCIUN VIENEZ
În această seară, un concert de excepţie va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti: Crăciun Vienez – Vienna Boys Choir. Cei 26 de membri ai grupului coral muzical vor fi cazaţi la Rin Grand Hotel şi vor pleca la data de 7 decembrie, la o zi după concert. Renumiţi pentru show-urile pe care le fac, spectacolul din Bucureşti va impresiona prin combinaţia unică de muzică, dans, poezie, arte vizuale şi teatru, iar talentul lor de actori, comedieni şi chiar instrumentişti va oferi publicului prezent la acest eveniment momente de neuitat. Implicarea în acest cor merge într-atât încât băieţii petrec doar câteva săptămâni pe an cu familiile lor. (R.G.)

BRADUL LA “MASCA”

Teatrul Masca vă invită duminică, 7 decembrie, ora 16:30, la împodobirea bradului de Crăciun. Ca şi în anii trecuţi, Teatrul Masca marchează şi acest sfârşit de an printr-o sărbătoare a împodobirii bradului alături de colindători şi actori. “Vă aşteptăm în casa noastră să împărtăşim împreună momentele magice ale uneia dintre cele mai iubite datini, aceea de împodobire a bradului de Crăciun”, a declarat Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca. Atmosfera de Crăciun va fi întreţinută de grupul vocal Musiclass, care va interpreta o serie de colinde pentru toţi cei care vor dori să ia parte la evenimentul organizat de Teatrul Masca.

RECITALURI FILIPISSIMA
În rândul evenimentelor speciale organizate de Opera Naţională Bucureşti în luna decembrie se înscriu şi cele două recitaluri ale sopranei Felicia Filip – 6 decembrie, la Castelul Peleş (ora 17:00), şi 8 decembrie, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română (ora 19:00). Desfăşurat sub titlul “Drumurile iubirii”, recitalul îl va avea ca invitat pe tenorul Hector Lopez. Programul va cuprinde arii şi duete de operă, precum aria lui Liu din “Turandot” (Giacomo Puccini), arii de operetă, ca aria Elizei din “My Fair Lady” (Frederick Lowe) sau aria Contesei din “Sânge vienez” (Johann Strauss) şi lieduri.

×
Subiecte în articol: arte