x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Apr 2009   •   00:00

9 aprilie 2009



DUPĂ BLOGURI
Teo, unul dintre fondatorii trupei de stand-up comedy Deko, se lansează în televiziune. Pe numele său real Claudiu Teohari, comicul va prezenta "După bloguri" la Realitatea TV. În fiecare duminică, de la ora 23:30, veţi descoperi "spuma internetului românesc, succesele de youtube, vedetele de pe trilulilu, nemulţumiţii care comentează în subsoluri, intelectuali de frunte, politicieni multimedia, superstaruri de hi5".

Potrivit producătorului emisiunii, Ana Maria Caia, emisiunea are 30 de minute în care se vor aborda subiectele care au făcut "carieră" pe internet. Culisele show-ului se vor deschide pe site-ul www.dupabloguri.ro. Aici, curioşii vor găsi tot ceea ce televizorul nu poate arăta: imagini de la filmări, topuri cu şi despre bloguri, forumuri entru cele mai fierbinţi subiecte din blogosferă, revista blogurilor pe domenii. (A.V.P.)

REŢEA DE LIBRĂRII
În incinta Militar Shopping Center s-a deschis recent prima librărie Mladinska Knjiga. Iniţiativa aparţine editurii cu acelaşi nume care activează pe piaţa cărţii din România din 2006, când a adus publicului prima sa carte în limba română, Infopedia. Sub sloganul "Home of Good Stories", librăria ne propune un concept elegant în care, pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi se întâlnesc laolaltă cărţi (85% din spaţiu este dedicat lor) şi rechizite.

Editura îşi propune să deschidă alte două noi librării în Arad şi Constanţa, parte a unui număr de 12 magazine ce urmează a fi inaugurate în următorii cinci ani. Editura Mladinska Knjiga a fost fondată în 1945 în Lubliana, Slovenia şi este în prezent cel mai mare editor sud-est-european, cu activităţi în şapte state. Iniţial, compania a activat ca editor, iar ulterior operaţiunile sale s-au extins şi în domeniul retailului de carte şi în prezent are o reţea de peste 80 de librării în regiune. (S.S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte