x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Apr 2009   •   00:00

27 aprilie 2009



Madonna, sold out!
Cu aproape patru luni înaintea concertului din Parcul Izvor, la 26 august, biletele din zona Gazon A sunt epuizate. Deşi mai sunt luni bune până la concertul Madonnei, Gazon A s-a vândut în întregime, iar în celelalte zone, pe zi ce trece, rămân tot mai puţine bilete. "Ritmul de vânzare a biletelor este cel mai rapid pe care l-am văzut până acum la un concert organizat de noi: au mai rămas mai puţin de 20% din bilete la această oră. Sistemul de ticketing al turneului este legat de sistemul nostru de ticketing (www.myticket.ro) şi sunt disponibilizate regulat loturi de bilete în diverse categorii, prin urmare în prezent se pot achiziţiona bilete în toate categoriile, mai puţin Gazon A", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic. Ultimele bilete se găsesc la Diverta şi www.myticket.ro la preţurile de 120 - Gazon B, 600 - Gold Bar şi 800 de lei - VIP. Pachetele Gold, ce includ un bilet VIP într-o zonă premium, acces în zona şi cortul VIP plus alte beneficii, costă 2.250 de lei şi se găsesc doar la MyTicket.ro. Inclus în turneul mondial "Sticky & Sweet", show-ul de la Bucureşti face parte din seria concertelor Vodafone Best Music, promovat de Live Nation şi organizat de Emagic. (Alex Revenco)

AMANTE ŞI REGINE
Săptămâna Financiară vă oferă un nou bestseller internaţional, intitulat "Amante şi regine", o carte dedicată celor mai puternice femei din istorie, începând de la Caterina de Medici şi Madame du Barry şi până în zilele noastre, care dezvăluie modul în care acestea au reuşit să se strecoare în angrenajele puterii masculine. Timp de secole, societatea occidentală a considerat că femeile trebuiau excluse de la putere, supuse total autorităţii masculine, izolate în sfera casnică; numai bărbaţii erau cetăţeni cu drepturi depline, numai lor le era îngăduit să domnească. Şi totuşi, mai ales în anumite locuri şi timpuri ale istoriei şi în special în Franţa Vechiului Regim, acea putere femeile au dobândit-o sprijinindu-se pe ambiţiile, pe inteligenţa şi pe frumuseţea lor.

"KATALIN VARGA", PREMIAT

Lungmetrajul "Katalin Varga", o coproducţie româno-britanico-maghiară, a fost distins sâmbătă seară cu "New Talent Grand Prix" la Copenhagen International Film Festival, care s-a desfăşurat în perioada 16-26 aprilie la Copenhaga, în Danemarca, potrivit site-ului festivalului. Distincţia, ridicată de regizorul Peter Strickland prezent la Gala de decernare a premiilor, constă într-o statuetă şi 50.000 de euro. Lungmetrajul "Katalin Varga" este scris şi regizat de Peter Strickland, iar producătorii sunt Tudor şi Oana Giurgiu, din partea Libra Film, alături de regizorul britanic. "Katalin Varga" a fost deja vândut în Franţa, Benelux, Grecia, statele din fosta Iugoslavie şi a primit deja oferte din partea distribuitorilor britanici, americani şi maghiari. Filmările au avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc şi au fost realizate cu o echipă restrânsă şi cu un buget de producţie minimal. Tot procesul de pregătire şi producţie a filmului a durat mai bine de patru ani. Regizorul debutant Peter Strickland s-a făcut cunoscut prin scurtmetrajul "Bubblegum" (1996), care o readucea în lumina reflectoarelor pe Holly Woodlawn, vedeta lui Andy Warhol, film proiectat la Festivalul de la Berlin în 1997. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte