x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Talentul este imun la criză

Talentul este imun la criză

de Dana Andronie    |    06 Iun 2010   •   00:00
Talentul este imun la criză

"Cine depăşeşte criza se depăşeşte pe sine însuşi, fără a rămâne depăşit. Cine atribuie crizei eşecul îşi ameninţă propriul talent şi respectă mai mult problemele decât soluţiile", spunea Albert Einstein.



5746-122477-annamari.jpgAnnamari Dancs este un artist tânăr care îşi întreţine talentul. În ultima perioadă s-a pregătit într-un ritm infernal pentru debutul ei pe scena Teatrului de Operetă ION DACIAN din Bucureşti în "Silvia" şi "Contesa Maritza". Şi-a împărţit viaţa între oraşul natal, capitală şi sălile de repetiţie. "Cu toate că pregătirile nu sunt deloc uşoare, savurez fiecare moment petrecut. Am reuşit să punem la punct o coregrafie specială, adevărate acrobaţii, pe care am acceptat să le fac, fără să stau mult pe gânduri, deşi gradul lor de periculozitate este destul de mare. Orice eroare ne-ar putea trimite la Urgenţă", a declarat Annamari.

Această perioadă de "antrenament" nu va fi uşor uitată. Cum pentru artistă este inedită şi spectaculoasă, de ce n-ar pune la bună păstrare momentele de trudă?! Mai ales că, într-o perioadă de criză, Dancs este în formă maximă! "Au fost zile când am stat în sală şi câte şapte ore. Este uimitor cum poate omul să piardă noţiunea timpului dansând! Am lucrat cu intensitate maximă alături de partenerul meu - Cătălin Petrescu, iar rezultatele sunt vizibile: pe lângă faptul că româna mea s-a îmbunătăţit substanţial, pe corpul meu există o întreagă colecţie de pete verzi (a se citi vânătăi)... Dar nu regret nici o secundă!" - mărtu­riseşte interpreta.

În opereta "Silvia", Annamari joacă rolul lui Stazi, iar în "Contesa Maritza" o interpretează pe Lisa. Dintre cele două roluri, Annamari simte mai aproape de suflet personajul Stazi, identificându-se mai mult cu personalitatea şi caracterul eroinei.
Buna dispoziţie şi evadarea din cotidian sunt garantate. În "Contesa Maritza", costumele poartă marca Doina Levintza, iar dirijorul este Sillo Istvan, de la Teatrul de Operetă din Budapesta.

"În perioada crizei înfloreşte ce-i mai bun în fiecare, pentru că fără criză orice vânt este o mângâiere", spunea tot Einstein. Ei bine, în Dancs a înflorit tot ceea ce are mai bun din domeniul artelor! Merită aplauze! Ea munceşte, caută soluţii de a se putea exprima, se duelează cu rutina, îşi caută talentul de noi valenţe, riscă eşecuri, dar merge mai departe, vrând să demonstreze că are valoare, că valoarea sa contează mai ales în perioada de criză. A reuşit să arate că, dacă vrei şi ai cu ce, talentul e imun la criză!

×
Subiecte în articol: arte