x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru de animaţie / La Ţăndărică s-au dat premii

Teatru de animaţie / La Ţăndărică s-au dat premii

de Maria Sârbu    |    07 Dec 2008   •   00:00

Teatrul Ţăndărică s-a aflat în sărbătoare timp de opt zile, invitând acasă,  în cocheta sală din Lahovari, copii mai mari şi mai mici, care şi-au primit daruri descărcate din desaga Moşului.



Sărbătoarea a fost dedicată celei de IV-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Animaţie intitulat ”Bucurii pentru copii” la care au participat, între 30 noiembrie şi 7 decembrie, teatre din ţară şi străinătate cu cele mai bune, mai recente şi mai premiate spectacole. Mai bine zis, cu cele mai cunoscute şi mai iubite basme din literatura universală şi română. A fost creată o ţară a personajelor, copiii petrecând momente frumoase în compania eroilor îndrăgiţi, ascultând şi muzica pretată la temele abordate în festival.

Au răspuns invitaţiei organizatorilor Teatrul pentru copii şi tineret din Craiova, Teatrul Gulliver din Galaţi, Teatrul Luceafărul din Iaşi, Teatrul Puck din Cluj-Napoca, Teatrul ”Bacovia” – secţia pentru copii din Bacău, Teatrul Ariel din Tg. Mureş, Teatrul de marionete din Arad, Teatrul Vasilache din Botoşani. Din străinătate şi-au anunţat participarea Compania Jordi Bertran (Spania), Teatrul Magisch (Olanda),Teatrul The Tale (Bulgaria), Teatrul Bobita din (Ungaria). Au avut loc şi două workshopuri susţinute de Rudolf Moca şi Jordi Bertran, dar şi vernisarea unei expoziţii de fotografii de spectacol sau proiecţii video cu fragmente din diverse spectacole.

La final s-au acordat mai multe premii şi diplome. Premiul de excelenţă în animaţia românească a revenit lui Rudolf Moca; Premiul pentru imagistică - Teatrul pentru copii şi tineret din Constanţa; Premiul pentru originalitatea şi anvergura demersului artistic - Teatrul Gulliver din Galaţi; Premiul pentru originalitatea şi profesionalismul discursului artistic - Compania Jordi Bertran din Spania; Premiul pentru ingeniozitate şi rafinament - Teatrul de marionete din Arad; Premiul pentru expresivitate şi mister - Teatrul ”tăMagisch” din Olanda; Premiul pentru relaţia actor - păpuşă - muzică într-un spectacol de animaţie – Teatrul "Puck” - Cluj-Napoca; Premiul pentru savoarea dramatizării, modernitate scenografică şi vigoare interpretativă – Teatrul de animaţie Ţăndărică; Premiul pentru critică teatrală în domeniul animaţiei - Ion Parhon.

×
Subiecte în articol: arte teatrul premiul