x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TV / Ocolul audienţelor cu Obama

TV / Ocolul audienţelor cu Obama

de Adriana V. Paduraru    |    24 Ian 2009   •   00:00

Jurământul lui Obama a făcut înconjurul Pământului şi a stabilit audienţe-record atât pe teritoriul Statelor Unite, cât şi în Europa sau Asia.



Ceremonia de învestire a lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, a fost a patra cea mai urmărită transmisiune din istoria televiziunii americane, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Nielsen. Aproximativ 37,8 de milioane de americani au urmărit ceremonia de învestire a lui Barack Obama, ceea ce face ca evenimentul să fie a doua cea mai urmărită inaugurare prezidenţială, după cea a lui Ronald Reagan, care a avut 41,8 milioane de telespectatori, în 1981.

BĂTRÂNUL CONTINENT

Şi în Europa ceremonia de “înscăunare” a lui Obama la Casa Albă a ţinut oamenii în faţa micilor ecrane. În Austria, de exemplu, unu din doi telespectatori au ales ORF 2, canalul care a transmis în direct evenimentul. Mai exact, 853.000 de austrieci au urmărit ceremonia, adică jumătate din numărul persoanelor care aveau în respectivul interval orar televizorul deschis. În Germania, nu mai puţin de 11 milioane de telespectatori au fost conectaţi la ceea ce se întâmpla peste Ocean. Lucrurile n-au stat foarte diferit nici în patria lui Moliere. Peste 7 milioane de telespectatori, adică jumătate din cei prezenţi în faţa micilor ecrane, au urmărit ceremonia de învestire a celui de-al 44-lea şef de stat american. Şi canalele mici din Franţa s-au bucurat de succes. “Le Grand Journal” de la Canal Plus a înregistrat cel mai bun rating de până acum, cu o cotă de piaţă de 9,4 la sută. În Marea Britanie, BBC a anunţat că evenimentul de peste Ocean a fost urmărit de 5,1 milioane de telespectatori, acestora adăugându-li-se alte 7,3 milioane de accesări unice pe site-ul BBC News.

ASIA
Pe continentul asiatic, cea mai mare creştere în audienţe s-a înregisrat în India. Potrivit presei din New Delhi, numărul telespectatorilor care urmăresc programele tv din India a crescut cu 21% în ziua de 20 ianuarie. Recordul l-a avut televiziunea Zee News care a înregistrat o audienţă cu 60 la sută mai mare decât în zilele precedente, următoarele clasate fiind Star News şi NDTV India, cu o creştere de aproximativ 43 la sută fiecare.

×
Subiecte în articol: arte