x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TVR / Marturiile lui Serge Moscovici

TVR / Marturiile lui Serge Moscovici

11 Iul 2005   •   00:00
TVR / Marturiile lui Serge Moscovici

TVR 1 difuzeaza astazi, de la ora 21:30, prima parte a unui interviu de exceptie realizat cu una dintre celebritatile lumii stiintifice, Serge Mosco- vici.
Dupa aproape 60 de ani, acesta vorbeste in exclusivitate pentru Televiziunea Romana despre viata tumultuoasa traita in Romania. Inainte de a marca definitiv interpretarile asupra psihosociologiei si de a castiga recunoasterea mondiala a oamenilor de stiinta, avea sa experimenteze pe propria piele discriminarea rasiala prin masurile antisemite aplicate in Romania lui 1940. "Traiam la marginea unei societati al carei sens ne lasa indiferenti si care nu ne dorea; sciziunea dintre doua suflete, doua credinte, doua forte, a evreului si a romanului care trebuia sa fiu in acelasi timp", isi aminteste Moscovici.

Serge Moscovici s-a nascut si a trait in Romania pana in 1947, cand a emigrat la Paris. Si-a efectuat studiile la Sorbona, obtinand un doctorat stralucit, in 1960, cu teza "La Psychanalyse - son image et son public", ajunsa curand lucrare de referinta in domeniul psihosociologiei. In 1963, Moscovici a devenit presedintele Asociatiei Europene de Psihologie Experimentala, iar in 1979, director al Laboratorului European de Psihologie Sociala. Serge Moscovici este tatal lui Pierre Moscovici, raportorul pentru Romania in Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: arte moscovici