x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un artist complet învaţă continuu

Un artist complet învaţă continuu

de Alex Revenco    |    11 Iul 2008   •   00:00
Un artist complet învaţă continuu

SINCERITATE ● În dialog cu Iglesias, înaintea turneului
Turneul lui Julio Iglesias în România va debuta la 14 iulie, pe Stadionul "Ion Moinea" din Cluj Napoca, va continua la 16 iulie pe Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi şi se va încheia în zona Poarta 1 Port Constanţa, la 19 iulie.



SINCERITATE ● În dialog cu Iglesias, înaintea turneului
Turneul lui Julio Iglesias în România va debuta la 14 iulie, pe Stadionul "Ion Moinea" din Cluj Napoca, va continua la 16 iulie pe Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi şi se va încheia în zona Poarta 1 Port Constanţa, la 19 iulie.

Acest turneu, care încununează cariera de 40 de ani a marelui artist spaniol, este organizat de Music Management şi Centrul Intenaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, în cadrul proiectului "Artă contra drog". Cu sprijinul Music Management, Julio Iglesias a oferit un interviu în exclusivitate cititorilor Jurnalului Naţional.

  • Jurnalul Naţional: Faptul că românii şi spaniolii au aceeaşi origine latină a fost relevant în alegerea ţării noastre drept una dintre destinaţiile turneului mondial?
Julio Iglesias: România este o ţară de care mă simt foarte legat şi unde am petrecut momente deosebite. În plus, fiind una din primele ţări în care am cîntat, la începutul carierei mele, invitaţia organizatorilor români de a reveni în turneul aniversar – 40 de ani de muzică – mi-a făcut plăcere.

Artist complet

  • Consideraţi că cele peste 5.000 de concerte, peste 70 de albume înregistrate şi 300 de milioane de discuri vîndute de-a lungul carierei sînt definitorii pentru un artist complet?
Fără îndoială că aceste cifre reprezintă mult mai mult decît mi-aş fi imaginat la începutul carierei. Dar un artist complet nu se defineşte numai prin cifrele care îi marchează traiectoria profesională, ci şi prin efortul zilnic de a se perfecţiona, prin dorinţa de a ridica ştacheta cît mai sus şi de a se autodepăşi. Un artist complet este cel care învaţă continuu.

  • Regretaţi, în prezent, accidentul care v-a determinat să renunţaţi la cariera de fotbalist şi să vă reorientaţi spre muzică?
Nu regret nimic din ce mi-a rezervat viaţa, pentru că fiecare întîmplare are un motiv. Eu cred în circumstanţele vieţii. În viaţa mea au fost multe şi, deşi am şi suferit, Dumnezeu m-a ajutat să depăşesc momentele de cumpănă şi să merg mai departe.

  • În 2008, Julio Iglesias este un bărbat la fel de sensibil şi de romantic ca şi cel din urmă cu 40 de ani?
Eu cred că oamenii nu-şi schimbă firea cu timpul. În adîncul sufletului, cu toţii sîntem sensibili şi romantici.

Duet cu Busuioc

  • Ce senzaţie veţi încerca evoluînd pe aceeaşi scenă cu românul Costel Busuioc, cîştigătorul concursului "Hijos de Babel", organizat de televiziunea spaniolă, avînd în vedere că el nu este un cîntăreţ profesionist?
Cînd organizatorii români mi-au propus un duet cu Costel, am spus "da", fiindcă îmi face plăcere să cînt cu tineri care au şanse deosebite de a ajunge departe.

  • În afara pieselor care v-au făcut deja celebru, intenţionaţi să oferiţi spectatorilor români şi melodii mai recente sau chiar în primă audiţie?
Concertele din România fac parte din turneul celor 40 de ani de carieră, motiv pentru care repertoriul va fi axat pe cele mai îndrăgite cîntece din toţi aceşti ani.

  • Vor constitui concertele din România anului 2008 noi provocări pentru un artist celebru cu o bogată experienţă în domeniul muzical?
Întotdeauna un concert e o provocare, indiferent de experienţa pe care o ai. Cel mai mare risc, pentru un artist, este să considere că ştie tot şi că lucrurile se întîmplă de la sine. Deşi apar în faţa publicululi de atîta timp, cînd urc pe scenă, emoţia este de fiecare dată aceeaşi.

  • Ce mesaj sau mesaje transmit melodiile interpretate de Julio Iglesias în prezent?
Cîntecele mele povestesc cît este de frumos să iubeşti şi să fii iubit.

  • Avînd în vedere "experienţa românească" de pînă acum, intenţionaţi ca şi pe viitor să faceţi turnee în ţara noastră?
Voi reveni, dacă publicul va dori să mă vadă.

Reamintim că biletele pentru concertele pe care Julio Iglesias le va susţine la Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa costă 75, 100, 150, 200 şi 300 de lei şi pot fi procurate de la magazinele Diverta şi Carrefour din oraşele respective şi on-line, de pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletedelatati.ro, www.tiketpoint.ro, www.eventim.ro.

×
Subiecte în articol: arte iglesias julio iglesias artist