x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un pianist nevăzător, în concert pe scena Sălii Radio

Un pianist nevăzător, în concert pe scena Sălii Radio

10 Dec 2010   •   16:32
Un pianist nevăzător, în concert pe scena Sălii Radio
141978-ad-libitum.jpgPianistul nevăzător Erdi Tamas din Ungaria, în vârstă de 31 de ani, va susţine luni seară, de la ora 19:00, un recital pe scena Sălii Radio, o adevărată demonstraţie emoţionantă despre puterea artei în faţa întunericului. Programul va conţine lucrări din creaţia lui Frederic Chopin şi Franz Liszt.

Erdi Tamas s-a născut la Budapesta în 1979. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar la 8 ani păşea pentru prima oară pe o scenă de concert. De atunci a cântat în săli importante de pe continentul european şi american, printre acestea numărându-se Carnegie Hall din New York sau Barbican Center din Londra.

A început studiul pianului alături de profesorii Erika Becht şi Zsuzsa Kollár. Aceştia au folosit o metodă numită "structurală" pentru a-l învăţa pe elevul lor să cânte la pian. În ciuda faptului că nu vedea partitura, Erdi Tamas a reuşit astfel să înveţe, folosindu-se de memoria sa muzicală, nu mai puţin de 14 concerte şi numeroase alte piese de recital.

Din anul 1989, Tamas a studiat la Academia de Muzică din Viena şi la Conservatorul Regal de Muzică din Toronto. Primul său disc înregistrat cuprinde concerte de Mozart, sub conducerea unuia dintre mentorii săi, dirijorul Tamas Vasary. În prezent, discografia sa cuprinde cinci discuri şi un DVD.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Radio şi în reţeaua eventim.ro, la Librăriile Humanitas şi magazinele Germanos, Orange, Vodafone. Preţul unui bilet este cuprins între 10 şi 20 de lei.

×