x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & more

Under & more

de Raluca Grintescu    |    09 Sep 2005   •   00:00
PHOENIX. Gata, acum e oficial. La 21 octombrie 2005, baietii de la Phoenix isi vor lansa albumul "Baba Novak". Concertul de prezentare a noului album va avea loc la Bucuresti, la Sala Palatului, urmand ca in perioada imediat urmatoare, Phoenix sa sustina un turneu national. (C.O.)

SINAIA FOREVER. Intre 30 septembrie si 2 octombrie, "Perla Carpatilor" va rasuna a sarbatoare. Deja mult-indragitul Festival al Toamnei, care de anul trecut este cunoscut "consumatorilor" de gen ca "Sinaia Forever", va fi marcat, timp de trei zile, de multe evenimente culturale: spectacole de teatru, proiectii de filme in aer liber, concerte, numere de circ, parada de masini vechi si costume... toate evocand atmosfera de sarbatoare interbelica. Incepand cu miezul noptii, impatimitii filmelor de buna calitate se vor putea delecta, la Cazino, cu filme eveniment, proiectii speciale, scurtmetraje si lungmetraje premiate la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), editia 2005.

PARADISE LOST. Datorita lor exista ceea ce astazi numim cu mandrie "gothic metal". Au inventat un stil pe care l-au rafinat in permanenta, incepand din 1988, anul infintarii trupei. Cu o cariera de peste 17 ani, rockerii de la Paradise Lost au vandut la nivel mondial peste 2 milioane de albume, influentand in acest timp tot ce inseamna "valul nou in gothic metal" - trupe ca HIM sau The Rasmus. Paradise Lost au stiut intotdeauna sa se reinventeze constant, ceea ce se vede si din cel mai recent album al lor, care poarta chiar numele formatiei. Anul e 2005 si Paradise Lost sunt live in Romania, la Arenele Romane, la 8 octombrie.

MARIA TANASE SHOW. Alexander Balanescu se intoarce in Romania cu primul show Balanescu Quartet pentru publicul din tara lui natala. E timpul ca romanii sa-l vada la treaba pe unul dintre cei mai apreciati violonisti din intreaga lume. Pentru toti cei care vor dori sa vada un eveniment de exceptie, Balanescu Quartet sunt in Bucuresti la 10 septembrie, pentru un spectacol ce va avea loc la Muzeul National de Arta a Romaniei, Sala Auditorium. "Maria Tanase Show", construit in jurul personalitatii si vietii uneia dintre cele mai iubite artiste, Maria Tanase, este insotit si de un material vizual foarte puternic.

HAI IN CLUB A! Dupa o vara intreaga de petreceri pe plaja de la Vama Veche, Club A se reintoarce acasa. Vineri, 9 septembrie, incepand de la ora 21:00, Club A isi asteapta toti prietenii la o petrecere de redeschidere cum nu s-a mai vazut, alaturi de Sarmalele Reci, E.M.I.L., Timpuri noi, Verso, Hara, Tzapinarii, Zob, VH2, Kumm, Urma, Planeta Moldova, Quartz, 69 si multi altii. Hai in Club A, ca ne asteapta cu bere la rece!

& MORE
BIG MAMOU
  • 9.09: Phonopia
  • 10.09: Midnight Express
  • 15.09: Hangar

    THE WEB
  • 9.09: Khidja Clouds Society
  • 10.09: Dj Mike, Andrei

    GREEN HOURS
  • 10.09: Live in the Basement: SecondHand Band ora 21:30
  • 12.09: Teatru "Bitter Sauce", de Eric Bogosian, ora 20:00

    LA SCENA
  • 11.09: proiectie film "Downtown", "Portret de grup in tren", "Pui la rotisor", ora 21:00
  • 14.09: lansare CD multimedia Margento, ora 19:00

    TARGOVISTE - (Parcul Chindia)
  • 11.09: Helenna (ex-Ho-ra), Incognito, Iris, Trooper
  • ×
    Subiecte în articol: culture club