x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Yoko vinde tot

Yoko vinde tot

de Alex Revenco    |    03 Feb 2011   •   22:18
Yoko vinde tot

Cunoscută drept „femeia ca­re a destrămat grupul Beatles”, Yoko Ono (78 de ani), deşi are o avere estimată la 500 de mi­lioane de dolari, continuă să ex­ploateze la maximum tot ce ţine de fostul ei soţ.

După ce a vân­dut o serie întreagă de in­stru­mente şi lucruri personale ale lui John Lennon, mai nou, Yoko Ono i-a vândut colecţia de scri­sori, editurii londoneze Orion Books, pentru 500.000 de lire sterline. Editorul Alan Samson, care va scoate pe piaţă – în oc­tom­brie 2012 – o carte în care va reproduce scrisorile lui Len­non, a declarat: „aceste scrisori nu au fost niciodată strânse la un loc şi multe dintre ele nu au fost vă­zu­te niciodată. Sunt pline de de­sene minunate, sunt amu­zante, triste şi foarte umane”. Prin­tre alte „isprăvi” ale vă­du­vei se numără şi obţinerea drepturilor asupra unui documentar (din anul 1970), în care fostul Beatles apare fumând marijuana, în timp ce compunea muzică. În înregistrare, Lennon, care avea pe atunci 29 de ani, le sugerează celor prezenţi să pună dro­gul LSD în ceaiul fostului pre­şedinte american Richard Nixon.

 

Discuri pentru Player
Adele:- 21. Este cel de-al doilea album al in­ter­pretei britanice, după cel din 2008, care s-a numit 19. Primul single este „Rolling In The Deep”, descris de Adele ca având un sound „întu­necat, bluesy gospel şi disco”. Ta­lentata englezoaică spune că „21 este diferit faţă de 19, chiar dacă, în mare, este vorba despre aceleaşi lucruri, acestea sunt prezentate într-o lumină nouă”.

Bruno Mars: Doo-Wops & Hooligans. Nume consacrat al industriei mu­zicale, artistul a reuşit să se men­ţi­nă mai multe săptămâni în Billboard Top 100, cu piesa „Just The Way You Are”, devenită hit internaţional. Şi al­bu­mul a avut o frumoasă ascensiune, debutând pe locul trei în Billboard 200. Muzica CD-ului e variată, cu influenţe de la pop, rock sau ­reggae, la R&B, soul şi hip-hop.

Antony & The Johnsons: Swanlights. Proiectul muzical experimental susţinut de Antony Hegarty şi diferiţi alţi artişti a debutat în 2000, cu LP-ul „I Fell in Love with a Dead Boy”. Discul de faţă cuprinde uns­­prezece piese, printre care şi un featuring cu Bjork la piesa „Fletta”. Celebra interpretă din Islanda a spus că vocea lui Hegarty „îi aminteşte de un mix bizar între Nina Simone şi Boy George”.

×
Subiecte în articol: arte