x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ziua Internațională a Copilului la MNAR

Ziua Internațională a Copilului la MNAR

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Mai 2024   •   23:30
Ziua Internațională a Copilului la MNAR

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Artă al României și organizația Salvați Copiii realizează un program special dedicat acestui eveniment,

Astfel, în data de 30 mai 2024 copii din învățământul primar vor participa la atelierul de pictură cu tema „Portret de copil” care va include și o vizită ghidată în Galeria  de Artă Europeană. La final, lucrările realizate vor face parte dintr-o expoziție organizată în holul Sălii Auditorium, Str. Știrbei Vodă nr. 1, în perioada 31 mai – 30 iunie 2024.

Acest proiect se adaugă celor cuprinse în cadrul colaborării cu Organizația Salvați Copiii demarată în anul 2021 și care constă în realizarea unor activități educative la muzeu pentru copiii cuprinși în programele acestei organizații.

În cei trei ani de colaborare, 1.500 de  copii au luat parte la ateliere de creație, precum Portretul, Pasărea ascunsă în piatră - atelier Brâncuși, Moda spaniolă, Neagoe Basarab, Formă și culoare iar pe  parcursul  anului  curent  peste 200 de copii au  beneficiat de vizite active și ateliere educative organizate la MNAR.

Pentru toți copiii experiențele de la MNAR au fost primele ocazii de a păși în lumea artei și de a se manifesta creativ într-un domeniu nou, care i-a cucerit imediat.

Evenimentul organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului își propune să facă cunoscute creațiile acestor copii  și imensul potențial educativ și creativ pe care îl poate oferi Muzeul Național de Artă al României.

×