x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Biblioteca la firul ierbii, ediția 2023

Biblioteca la firul ierbii, ediția 2023

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Iul 2023   •   21:00
Biblioteca la firul ierbii, ediția 2023

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) vă invită, și anul acesta, la Biblioteca la firul ierbii, un proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

Proiectul reunește o serie de evenimente cultural-educative, captivante și interactive, care au ca scop încurajarea creativității și dezvoltarea imaginației, în rândul acestora, prin intermediul cărora să descopere lumea minunată a cărților și a bibliotecii.

Activitățile din cadrul acestui proiect sunt organizate în parteneriat cu Centrul Cultural European Sector 6 și Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „NICOLAE BĂLCESCU” Sector 4 și cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti. Acestea sunt susținute de personalul instituției, specializat în derularea activităților dedicate copiilor și tinerilor.

Și în acest an, proiectul se va derula în două parcuri bucureștene, în „luna cuptor”, în ziua de 29 iulie 2023, în parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 și două weekenduri în luna „gustar”, respectiv 12 și 19 august 2023, în parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, în ambele locații, în intervalul orar 17:00-20:00.

Jocuri, ghicitori, ateliere de lectură și de creativitate, ateliere de robotică sunt doar câteva dintre activitățile care vor adăuga valoare timpului petrecut în natură, alături de bibliotecarii BMB. Chiar și personajele creative ale Teatrului de Păpuși „Licurici” vor fi prezente, pregătite să dăruiască clipe de poveste.

Atelierele de creație și lectură vor pune accent pe dezvoltarea personalității copiilor, permițându-le, în același timp, să intre în lumea inedită a personajelor favorite.

Totodată, participanţii vor avea oportunitatea de a-şi face, în mod gratuit, un permis de bibliotecă.

Participarea la toate activitățile din cadrul Bibliotecii la firul ierbii este gratuită.

×