x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Blues la superlativ - Concert Debbie Davies la Bucureşti

Blues la superlativ - Concert Debbie Davies la Bucureşti

de Alex Revenco    |    13 Feb 2008   •   00:00
Blues la superlativ - Concert Debbie Davies la Bucureşti

Considerată cea mai bună solistă & chitaristă de blues din lume, Debbie Davies cântă joi seara, de la ora 22.00, în Hard Rock Cafe din Capitală, unde intrarea este 30 de lei şi include un Cocktail Hard Rock.



Considerată cea mai bună solistă & chitaristă de blues din lume, Debbie Davies cântă joi seara, de la ora 22.00, în Hard Rock Cafe din Capitală, unde intrarea este 30 de lei şi include un Cocktail Hard Rock.

Având în vedere că locurile sunt limitate (350) cei care vor să vadă concertul trebuie să-şi facă rezervare, la telefon 0742 081 821, Bianca Gâtlan, Sales & Marketing Manager Hard Rock Cafe Bucharest. După spectacolul de la Bucureşti, Debbie Davies este vedeta Sighişoara Blues Festival, unde va cânta în ultima seară, sâmbătă 16 februarie. Născută în Los Angeles, Debbie a început să cânte în diferite trupe de blues şi rock din zonă. S-a îndrăgostit de chitara electrică într-o perioadă când aceasta era doar "jucăria băieţilor”, fetele având "acces” doar la cea acustică. Timp de patru ani a fost lead guitar în grupul feminin de blues Maggie Mayall & The Cadillacs iar din 1988 până în 1991 a făcut parte din formaţia Icebreakers condusă de Albert Collins, unul dintre cei mai inovatori bluesmani din toate timpurile.


"Când am intrat în trupa lui Albert, am deschis uşa spre blues-ul adevărat” îşi aminteşte Davies. "Una e să asculţi discuri sau să fii spectator la concerte şi cu totul altceva este să cânţi pe scenă alături de un uriaş al genului, să faci turnee împreună cu el. Atunci, pentru mine, blues-ul s-a transformat în ceva tridimensional şi am realizat că am un noroc extraordinar, o şansă deosebită. Iar acum îmi dau seama că a fost chiar mai mult decât atât” spune Debbie. Din 1993 şi până astăzi a produs nouă albume solo şi două în colaborare, iar lista artiştilor care au fost alături de ea în studiourile de înregistrări este un adevărat Who’s Who of the Blues: Albert Collins, Ike Turner, James Cotton, Mick Taylor (ex- Rolling Stones), Peter Green, Coco Montoya, Tommy Shannon etc, etc. Cel mai recent album, excelent primit de critica de specialitate, este "Blues Blast” (2007) înregistrat împreună cu trei mari muzicieni: chitariştii Tab Benoit & Coco Montoya şi harpistul Charlie Musselwhite. A fost de opt ori nominalizată la Blues Music Awards, unde în 1997 a câştigat categoria Best Contemporary Female Blues Artist.


Iată câteva păreri despre Debbie Davies:

" Când cântă la chitară, Davies demonstrează o virtuozitate comparabilă cu cea a lui Eric Clapton sau Stevie Ray Vaughan” –Music Connection
"Debbie reprezintă o legătură directă cu originile acestei muzici. Ea ştie totul despre blues şi asta se poate observa din pasiunea cu care cântă.”- Coco Montoya

"Eu nu obişnuiesc să dau referinţe sau caracterizări şi rareori mi s-a întâmplat să ascult un muzician atât de talentat pe care aş vrea ca toată lumea să-l cunoască. Cred că renumele meu se datorează şi capacităţii de a depista chitarişti de blues excepţionali.
Un astfel de caz este şi Debbie Davies. Ascultaţi-o acum!” – John Mayall.


Da domnule Mayall, aşa vom face!

×
Subiecte în articol: cultura blues debbie davies debbie davies