x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Apocalipsa după Strephen King

Apocalipsa după Strephen King

de Sebastian S. Eduard    |    08 Sep 2011   •   21:00
Apocalipsa după Strephen King

Editura Nemira continua seria dedicata maestrului literaturii horror, Stephen King, cu un volum hardcover aparut in conditii grafice de exceptie. 'Apocalipsa/The Stand', una dintre cele mai importante opere ale lui, a fost scrisa in 1978 si reprezinta totodata cel de-al patrulea roman din cariera sa. 'Mi-am dorit sa scriu o fantezie epica asemenea celei create de J.R.R. Tolkien in «Stapanul inelelor», dar in maniera americana. Asa a luat nastere Apocalipsa', marturiseste autorul.

Rezultatul este un volum gotic extrem de cuprinzator (peste 1.100 de pagini in actuala editie Nemira) care a devenit repede celebru, a fost transpus de Marvel in benzi desenate si, evident, a suferit o ecranizare sub forma unui miniserial de televiziune (1994, cu Gary Sinise si Molly Ringwald).
O eroare de computer de numai o nanosecunda transforma lumea in pustiu. Dar cel mai inspaimantator cosmar se intrupeaza intr-un barbat cu zambet letal si puteri inexplicabile: Randall Flagg, omul negru. Cine va invinge in confruntarea cu raul pur?
O calatorie halucinanta, jalonata de cele mai incredibile aventuri printr-o lume care aduce cu Europa Evului Mediu intunecat.

'Marile calitati ale unei povesti sunt tocmai fluiditatea si lipsa ei de limite; o poveste buna apartine fie­carui ci­ti­tor in chip intim si specific. In sfarsit, eu nu scriu de­cat in do­ua sco­puri: sa ma in­can­te pe mi­ne si sa-i incante si pe al­tii', scria Stephen King.

Semnale editoriale
Sfartecari - Pandora M. Oraselul de pe coasta vestica a Tarii Galilor, Aberystwyth, desi pare un fel de Macondo mitic si vels, e de fapt un foarte realist cimitir al disperatilor, un punct terminus al ori­carei sperante, o Me­c­ca a drogatilor, alcoolicilor, micilor infractori si curvelor de ocazie. Povestea locuitorilor acestui oras este o schita verosimila a vii­to­ru­lui ce ameninta tinerele generatii.

Cazuti din cer - Curtea Veche. Un adolescent fuge impreuna cu o fata pe care a sechestrat-o dupa ce a impuscat un agent de paza si a furat ma­si­na tatalui ei. Un road movie care deapana povestea unei fugi – fuga de ipocrizie, de rautatea disimulata, de un Dumnezeu nepriceput... Toate suficiente motive pentru ca protagonistul sa aleaga fuga in compania fetei si sa ceara cu in­sis­tenta, strigand din toate puterile, prin fiecare dintre actiunile sale, sa fie lasat in pace.

Regina rosie - Polirom. Volumul de fata, al doilea roman din ciclul dedicat Razboiului celor Doua Roze, im­bo­gateste galeria de femei puternice si influente creata de Philippa Gregory cu o figura emblematica pentru istoria Angliei: lady Margaret Beaufort, femeia ale carei ambitie, inteligenta si curaj au dus la intemeierea dinastiei Tudor. Romanul urmareste cu fidelitate destinul ei schimbator si transformarea sa uluitoare dintr-o tanara inocenta si pioasa intr-o curteana abila si hotarata.

×
Subiecte în articol: carte