x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Călătorii...

Călătorii...

de Sebastian S. Eduard    |    15 Aug 2008   •   00:00

Ghiduri turistice Gallimard
Moscova, Praga, Sankt Petersburg, Madrid. Sînt patru oraşe care acum, iată, au ghiduri tu­ristice în colecţia "Ghi­duri turistice Gal­limard" a Editurii Litera Internaţional.



Ghiduri turistice Gallimard
Moscova, Praga, Sankt Petersburg, Madrid. Sînt patru oraşe care acum, iată, au ghiduri tu­ristice în colecţia "Ghi­duri turistice Gal­limard" a Editurii Litera Internaţional. Avînd un format de buzunar şi un sistem ingenios de pliere, Ghi­du­rile Carto­ville sînt extrem de pra­ctice, ofe­rin­du-vă, dintr-o privire, cele mai importan­te repere ale locului în care vă aflaţi. Se adresează tutu­ror turiştilor care vor să adopte pentru cîteva zile ritmul şi stilul de viaţă al localnicilor din oraşul sau din regiunea pe care o vizitează, fiind scris, în bună parte, pe baza mărturiilor acestora. Conţine hărţi pentru fiecare cartier, adrese utile, imagini ale celor mai importante obiective, ajutîndu-vă să desco­pe­riţi pas cu pas, fiecare loc, pe jos sau cu mij­loa­­cele de transport.
 
MOSCOVA. Oraşul pe care îl des­co­peri cu har­ta în mînă! Car­tier du­pă car­­tier, pentru toa­te gusturile şi toa­te buzu­na­rele: 60 de atrac­­ţii care nu trebuie ra­­tate – de la Teatrul Bol­şoi la Piaţa Roşie, 150 de restaurante, cafenele, baruri, teatre, săli de concert, cluburi de noapte, ma­gazine, hoteluri... Şi toate sfaturile şi informaţiile practice pentru a profita din plin de Moscova.



Semnale editoriale


Mormîntul lui Zeus

Editura Nemira. Cîştigătoarea Pre­miului Dagger, Barbara Cleverly, ne propune un thriller istoric de ex­cep­ţie: "Mormîntul lui Zeus" – primul roman din seria Laetitia Talbot, a cărui acţiune se petrece în 1928 în Creta. Laetitia Talbot, arheolog neofit, este invitată în Creta să-şi petreacă un sejur în vila unui celebru arheolog care caută o comoară mitică: mormîntul lui Zeus. Însă ceea ce promitea a fi o vacanţă liniştită se transformă repede într-o anchetă po­liţistă, căci în grădina vilei este descoperit un cadavru...  

Cartea fără nume
Editura Leda. Orice ai face, nu citi cartea fără nume! O carte fără tiltu scrisă de un autor anonim aduce moartea oricui o citeşte. Sanchez, barmanul, El Santino, bossul crimei, cîţiva vînători de recompense şi un ucigaş plătit îmbrăcat ca Elvis, un poliţist pensionar care nu poate sta deoparte şi o întreagă şleahtă de ticăloşi nemernici se întîlnesc pe străzile pline de violenţă din Santa Montega. Curînd, o eclipsă totală de soare va arunca oraşul în întuneric şi totul va fi scăldat în sînge.  

Alb infinit
Editura Rao. Un tehnician de ­laborator cu ochii însîngeraţi. 12 eprubete cu un virus mortal dispărute. Toni Gallo, directoarea de securitate a unei firme de cercetări medicale din Scoţia, ştie că are pro­bleme, dar nici nu bănuieşte coş­ma­rul care o aşteaptă. Dincolo de ficţiune, povestea spusă în carte este plauzibilă şi înfricoşător de posibilă în epoca actuală, a terorismului sub multiplele lui forme. 

Forme de represiune în regimurile comuniste
Editura Polirom. Regimurile to­ta­litare au recurs adesea la represiu­ne şi teroare pentru a ţine sub control populaţia ostilă dictaturii. Completînd studiile de istorie recentă a României, volumul prezintă instrumen­tele şi formele de represiune ale dictaturii comuniste, de la urmărirea indivizilor incomozi pînă la asasinarea reprezentanţilor de marcă ai unor categorii sociale, minorităţi etnice sau religioase, folosite atît pentru instaurarea regimului, cît şi pentru menţinerea puterii.

×
Subiecte în articol: carte