x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Prima ediție a cărții care conține toate piesele lui Shakespeare, realizată în 1623, a fost prezentată la Londra

Prima ediție a cărții care conține toate piesele lui Shakespeare, realizată în 1623, a fost prezentată la Londra

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2023   •   23:09
Prima ediție a cărții care conține toate piesele lui Shakespeare, realizată în 1623, a fost prezentată la Londra
Sursa foto: Hepta

Prima ediție a cărții care conține toate piesele lui Shakespeare, realizată în 1623, a fost prezentată luni într-o expoziție la o bibliotecă din Londra.

Biblioteca Guildhall a expus acest volum rar ca parte a unei ceremonii care marchează împlinirea a 400 de ani de la publicarea cărții.

Publicată la șapte ani după moartea lui Shakespeare, cartea conține toate piesele sale. De asemenea, în cadrul expoziției au fost expuse o altă ediție rară și două exemplare originale ale cărților Henry IV Partea I și Othello.

„Au fost tipărite în jur de 750 de exemplare ale primei ediții și aproximativ 235 supraviețuiesc astăzi. Doar un sfert dintre aceste exemplare sunt complete, iar acesta este unul dintre cele mai bune din lume. Este remarcabilă prin caracterul său complet și calitatea hârtiei", a declarat, pentru BBC, bibliotecarul principal al Bibliotecii Guildhall, Peter Ross.

El a mai spus că „un alt exemplar al primului volum s-a vândut cu aproximativ 10 milioane de dolari în octombrie 2020".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: shakespeare