x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cartea de pe noptieră

Cartea de pe noptieră

07 Sep 2008   •   00:00
Cartea de pe noptieră

Agneta Pleijel şi Heimito von Doderer sînt doi dintre ultimii autori ai acestei colecţii.

Agneta Pleijel şi Heimito von Doderer sînt doi dintre ultimii autori ai acestei colecţii.

 

Ultima aventură

Totul e încărcat de vrajă şi de simbol în călătoria pe care o fac – asemenea eroilor de roman cavaleresc – un nobil bărbat aflat în amurgul vieţii şi tînărul său scutier.
O splendidă călătorie iniţiatică printr-o pădure plină de primejdii. Întîlnirea cu balaurul nu e ultima aventură, mîna domniţei nu e ultima ispită, iar dragostea nu e ultima încercare. O nuvelă scrisă într-un stil desăvîrşit, cu cîţiva stropi de umor şi valuri de poezie.

 

Chirurgul reginei

Vi se deschide înaintea ochilor o lume plină de spaime, de prejudecăţi şi de superstiţii, căreia un chirurg plin de curaj încearcă, fără a reuşi întotdeauna, să-i opună raţiunea, ştiinţa şi cercetarea omului “pe dinăuntru”. O lume plină de suferinţă, de boli, de nesiguranţă, la care se adaugă invidia şi ura împotriva oamenilor de valoare. Tocmai de aceea fiecare victorie a medicului, a medicinei devine o sărbătoare. Oare nu este la fel şi astazi? O carte densă, minunat scrisă, despre chirurgii începutului de drum, în Suedia, la finele secolului al XVIII-lea.

×
Subiecte în articol: carte