x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi de pus sub brad

Cărţi de pus sub brad

de Sebastian S. Eduard    |    06 Dec 2009   •   00:00
Cărţi de pus sub brad
Sursa foto: /stockxpertcom

Moş Nicolae a trecut, iar Moş Crăciun taman se apropie. Aşa că ne-am gândit că poate ar fi util să vă recomandăm câteva volume pentru copii. Ca să aveţi timp să-i scrieţi moşului, să expediaţi scrisoarea, să curăţaţi hornul... mă rog, părinţii ştiu ce trebuie făcut.



Când Moş Crăciun a căzut din cer
5424-108583-283.jpgCornelia Funke, autoare celebră în lumea cărţilor pentru copii, ne propune un roman palpitant (Editura Rao). N-a mai rămas decât un singur Moş Crăciun, după ce Marele Consiliu de Crăciun a preluat frâiele chestiunii cadourilor. Iar acest singur Moş Crăciun autentic, Niklas Julebukk, nu ar avea voie să profeseze. Dar lui nu-i pasă. Împreună cu Stea Căzătoare, renul său, câţiva îngeri şi cobolzi, el are grijă, deja de ceva ani, ca măcar unora dintre copii să le fie îndeplinite adevăratele dorinţe. El împarte cadouri ce nu pot fi cumpărate pe bani....

 

Daruri pentru Moş Crăciun
5424-108584-284.jpgMergi pe urmele lui Moş Crăciun şi citeşte 11 poveşti minunate. Vei trăi alături de eroii din carte momente pline de căldură şi emoţie. Vei găsi, presărate printre poveşti, reţete de dulciuri şi idei pentru a realiza cadouri-surpriză, care te vor ajuta să pregăteşti cu bucurie sărbătoarea Crăciunului. (Editura Litera)

 

 

 

Aventuri cu Fancy Nancy
5424-108585-285.jpgRao publică două volume care au făcut vânzări importante în străinătate. "Fancy Nancy" şi "Fancy Nancy şi căţeluşul fiţoşel". Ilustraţie bogată şi ceva morală din viaţa unei fetiţe care crede că totul e mai bun dacă este... mai fiţos. Nu vă mai spunem ce se mai întâmplă când în viaţa familiei intră un căţel... şi el la fel de fiţoşel. Volumul este scris de Jane O'Connor şi ilustrat de Robin Preis Glasser.

 

 

Micul Prinţ
5424-108589-292.jpgRao vă oferă povestea celebră a micului prinţ în varianta de benzi desenate, creată de renumitul autor Joann Sfar, unul dintre cei mai importanţi artişti din noul val al benzilor desenate franco-belgiene. Veţi regăsi în această carte superbă poezia, emoţia şi întreaga forţă a simbolurilor create de părintele micului prinţ, binecunoscutul scriitor francez Antoine de Saint-Exupéry, povestea fiind prezentată cititorilor de toate vârstele cu graţie şi atenţie la detalii. Joann Sfar s-a născut în 1971 la Nisa. Este autor de cărţi de benzi desenate şi regizor. Creaţiile sale sunt neobişnuite, neaşteptate, poveştile create de el - amuzante şi profunde în acelaşi timp. Desenează cu mare plăcere, desenele sale fiind la fel de comunicative ca ale celebrului ilustrator Quentin Blake. Joann Sfar este considerat autorul care a trezit la o nouă viaţă genul poveştilor de benzi desenate.

 

Yoli-Zoli şi pulberea de Alandala
5424-108590-293.jpgO carte frumos desenată ne propune Nemi. Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi totul ar deveni anapoda? Dacă peştii ar trage de zor la vâsle, în timp ce bărcile şi vaporaşele s-ar zbengui pe fundul lacului? Dacă oamenii ar zbura în stoluri sau s-ar odihni pe câte un fir de telegraf, în timp ce păsărele fel de fel merg în locul lor pe străzi, grăbite către şcoală? Vrăjitoarea Yoli-Zoli a împrăştiat pulbere de alandala peste tot. Va reuşi ea să repare lucrurile?

 

 

Ziua în care a fugit somnul
5424-108591-294.jpgVictoria Pătraşcu şi Irina Dobrescu ne propun la Nemi "Ziua în care a fugit somnul". Ce-ar fi dacă într-o bună zi Somnul ar pleca definitiv? Şi cum ar fi dacă ne-am putea juca la nesfârşit, zi şi noapte? Alex şi Ana, cei doi eroi ai poveştii noastre, şi-au pus această năstruşnică dorinţă chiar de ziua lor. Iar ceea ce a urmat... a fost dincolo de orice aşteptări!

 

Vine Crăciunul
5424-108592-295.jpgEditura Litera ne propune mai multe povestiri de Crăciun care au drept eroi... animale. În acest album minunat, apărut în condiţii grafice impecabile, vei descoperi toate ingredientele pentru a petrece cu bine Sărbătorile: cinci poveşti de spus la gura sobei, întrerupte de câteva delicioase reţete de biscuiţi şi de numeroase idei practice pentru a-ţi împodobi bradul.

 

 

5424-108593-296.jpgShakespeare nu se poate citi la orice vârstă - însă poţi începe din copilărie. Editura Vellant vine pe piaţă cu un volum care cuprinde 10 dintre piesele britanicului, repovestite şi ilustrate. Pentru a fi accesibile copiilor, autoarea, Anna Claybourne, şi ilustratoarea, Elena Temporin, au ales "A douăsprezecea noapte", "Macbeth", "Romeo şi Julieta", "Îmblânzirea scorpiei", "Visul unei nopţi de vără", "Hamlet", "Neguţătorul din Veneţia", "Cum vă place", "Poveste de iarnă". Bonus: un rezumat al tuturor pieselor shakespeariene.

 

5424-108594-297.jpgDin nou o carte pe care o poţi citi sau cu care te poţi juca. Alătură-te îndrăzneţului arheolog Howard Carter în încercarea sa eroică de a descoperi mormântul unui tânăr rege antic şi minunează-te la vederea uimitoarelor bogăţii ale lui Tutankhamon. Vei afla despre cea mai mare vânătoare de comori din toate timpurile - cu detalii 3D care-ţi taie răsuflarea. Include elemente auxiliare, care facilitează înţelegerea, cum ar fi un dicţionar de termeni arheologici.

 

5424-108582-282.jpgVreme de peste 300 de ani, gladiatorii din Roma antică şi-au măsurat forţele şi priceperea în luptă în vestitul Colosseum. O carte-obiect care vă va lăsa perplecşi, "Gladiatorii" (Corint Jr) este cartea pe care o vei putea citi, dar cu care, în acelaşi timp, te vei putea juca. În condiţii grafice de excepţie, volumul cuprinde un Colosseum 3D, dar şi informaţii auxiliare prin intermediul unor broşuri şi carduri. O modalitate inedită de a te juca şi, în acelaşi timp, de a învăţa puţină istorie.

 

 

5424-108586-286.jpgEditura Corint Jr vine pe piaţă cu alte două volume care fac apel la istorie şi la literatură. În paginile "Legendelor medievale" vei găsi poveşti inspirate de evenimente istorice; printre ele, "Cântecul lui Roland", "Cântecul Cidului" şi "Cântecul Nibelungilor". Vei putea să te bucuri şi de aventurile cavalerilor mesei rotunde, precum şi de aventurile lui Robin Hood. Pe de altă parte, "Poveşti de groază" cuprinde 5424-108587-287.jpgcele mai cunoscute povestiri ale genului horror, scrise de mari autori clasici (Edgar Alan Poe, Charles Dickens, Robert Louis Stevenson, Guy de Maupassant, H.P. Lovecraft, William Hope Hodgson şi alţii) şi repovestite pentru copii - 21 de povestiri care să vă stârnească imaginaţia şi să vă stimuleze inteligenţa.

×
Subiecte în articol: carte