x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi de pus sub brad

Cărţi de pus sub brad

de Sebastian S. Eduard    |    13 Dec 2009   •   00:00
Cărţi de pus sub brad
Sursa foto: /stockxpertcom

Continuăm (şi vom continua şi săptămâna viitoare) să publicăm propunerile noastre în materie de cărţi pentru copii, cu ocazia Sărbătorilor. Să aveţi de unde alege...



Bogat colorate, în condiţii grafice de excepţie... aşa se prezintă multe dintre ofertele editurilor. Noi am ales numai câteva dintre multele titluri de pe piaţă...

5442-109260-p1020717.jpgAventurile unui fir de nisip
Autoarea Ana-Maria Lembrău ne recomandă la Nemi "Aventurile unui fir de nisip". Vă imaginaţi probabil că un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareeee plicticos... Ei, bine, eroul nostru se hotărăşte să demonstreze că nu e deloc aşa: păşeşte năzdrăvan în faţă şi ne invită alături de Noctilucă într-un voiaj în care se întâlni cu  un ţipar fioros... o sepie roz, un crab mustăcios, un rechin duşmănos, dar şi cu grăsunul cel voios (n-am găsit altă rimă).

5442-109261-viata_in_oceane.jpgViaţa în oceane
Corint jr ne propune o carte-obiect din seria "în lumină". Cu ajutorul unui fascicol de lumină al unei lanterne subacvatice poţi "descoperi", în pozele din carte, fel de fel de vieţuitoare marine: balene, peşti, rechini etc. Volumul nu este recomandat copiilor sub 3 ani.

5442-109262-donquijotedelamancha.jpgDon Quijote
Opera lui Miguel de Cervantes este repovestită pentru copii într-o carte în care cuvintele simple sunt născute dintr-un profund respect pentru opera originală. Desenele sunt opera celebrului ilustrator Francesc Rovira, care, prin intermediul magiei acuarelelor sale, a redat toate detaliile expresive ale acestui genial roman.După spusele Rosei Navarro Durán, prestigios pedagog spaniol, "Lectura nu este o obligaţie, ci o plăcere. Iar scriitorii clasici sunt adevărate modele...".

5442-109263-p1020715.jpgWinter time
La sfârşit, dar nu cel mai puţin important, este volumul apărut la Rao: "Winter time". O minunată carte ilustrată pentru cei mici, cu cântece, poezii şi poveşti de iarnă în limba engleză - special pentru copiii care încep "s-o rupă" în limba lui Shakespeare. Extrem de tentant pentru părinţii care vor "copii bilingvi".
5442-109264-povestedecraciun.jpg
Poveste de Crăciun
"Povestea de Crăciun" a lui Charles Dickens este deja o operă clasică. Pe piaţa noastră există în acest moment mai multe variante ale operei, însă noi am decis să o recomandăm pe cea apărută la Corint jr. Iar dacă mai doriţi o recomandare, treceţi pe listă şi o vizionare 3D a filmului omonim, cu Jim Carrey în rolul principal. Să nu ziceţi că nu v-am spus.

×
Subiecte în articol: carte