x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărţi de pus sub brad

Cărţi de pus sub brad

de Sebastian S. Eduard    |    20 Dec 2009   •   00:00
Cărţi de pus sub brad

Dacă tot se apropie Sărbătorile, ne-am gândit să vă îmbiem pentru ultima oară cu niscaiva idei de cadouri. Nu de alta, dar când ajungeţi în magazin, să fiţi cât de cât în temă...

Vă propunem din nou câteva cărţi pentru copii - cărţi pentru toate vârstele.


5463-109843-corpul_uman_bobarnaci_mic.jpgCorpul uman
O expediţie întortocheată şi uimitoare prin corpul uman ne oferă volumul Editurii Litera, care se adresează în primul rând şcolarilor. Ce înfrânge ciupercile care mănâncă picioarele ? Cum te anunţă creierul că ţi-e foame? Unde se află o baie acidă în interiorul corpului tău? Pregăteşte-te de o cursă zburdalnică şi clocotitoare prin corpul omenesc. Urmăreşte o luptă împotriva unei invazii de bacterii toxice, priveşte sucurile gastrice care ţâşnesc în lături şi dă-te pe o încheietură albă pe cursul rapid al şuvoaielor de sânge. Pagini pliante fantastice scot la iveală exact ceea ce se întâmplă în interiorul tău, explorând toate componentele importante şi modul în care funcţionează.

 

5463-109844-gazetailustrataazanelor_sarbatoareacraciunului.jpgSărbătoarea Crăciunului
Călătoriţi în zbor către Tărâmurile Liniştite ale Gazetei ilustrate a zânelor cu această carte specială de Crăciun, plină ochi cu secrete şi surprize ale zânelor: daruri şi decoraţii pe care să le faceţi singuri; o zână micuţă de carton pe care să o îmbrăcaţi voi; hârtie specială pentru scrisoarea către Moş Crăciun (eu zic să vă grăbiţi, încă mai e timp, dar nu prea mult...); cântece ale zânelor pe care să le cântaţi şi voi etc. În condiţii grafice de excepţie, volumul a apărut la Editura Corint Junior.

 

5463-109845-holmes.jpgSherlock Holmes şi cazul giuvaierului albastru
Pentru copiii care deja ştiu să citească putem să vă propunem "Sherlock Holmes şi cazul giuvaierului albastru". Pornind de la o veche pălărie neagră şi murdară, Sherlock Holmes şi partenerul său, doctorul Watson, investighează misteriosul furt al unui giuvaier de o valoare inestimabilă. O piatră preţioasă care, în mod surprinzător, a dispărut din cutia de bijuterii a unei contese şi a ajuns în stomacul unei gâşte. Fiecare pistă îi conduce la una şi mai interesantă, pe care o urmăresc până la final.

După o investigaţie incredibilă şi completă, în care proprietarul pălăriei, cârciumarul, vânzătorul de la piaţă şi reprezentantul hotelului îi oferă informaţii la prima mână, cei doi reuşesc să strângă cercul în jurul adevăratului hoţ. Numai un detectiv precum Sherlock Holmes ar putea rezolva acest caz straniu. Puterea de observaţie, ingeniozitatea şi raţionamentele celui mai cunoscut detectiv din toate timpurile reprezintă cheia unui deznodământ fericit.

 

5463-109847-quijote_mic.jpgAventurile lui Don Quijote
Şi din aceeaşi serie, tot Editura Litera vă propune "Aventurile lui Don Quijote". Cu mulţi ani în urmă, un mare scriitor, pe nume Miguel de Cervantes, a scris un roman care a fost considerat cel mai bun din toate timpurile. Un cavaler blând şi sensibil, dar nebun de legat, şi-a dorit să aducă pacea în lume. În această încercare curajoasă, iubita sa - Dulcinea, şi credinciosul său scutier, Sancho Panza, aveau să-i fie sprijin nepreţuit. "Aventurile lui Don Quijote" încearcă să-i apropie pe cei mici de minunatul roman al lui Cervantes.

 

5463-109851-vrajafatala.jpgVraja Fatală
Pentru adolescenţi vă propunem partea întâi a trilogiei Vraja Fatală (Corint Junior). Într-o explozie de lumină, o rafală de vânt şi o învălmăşeală de gheare, Rachel şi Eric sunt traşi prin perete şi azvârliţi într-o altă lume. La fel ca mii de alţi copii înaintea lor, care fuseseră şi ei răpiţi de Vrăjitoare. Numai că, de data aceasta, Vrajitoarea şi-a găsit adversarul pe potrivă. Rachel descoperă că are haruri extraordinare: poate să se prefacă într-un fulg sau să zboare pe spinarea unei bufniţe la fel ca Vrăjitoarea. Aceasta este entuziasmată: a descoperit pe cineva de care să se poată folosi pentru propriile scopuri malefice. Numai că, pentru victimele Vrăjitoarei, Rachel reprezintă unica speranţă.

 

5463-109852-valentinletendre_dragostemagiesivraji.jpgValentin Letendre
În fine, un nou volum pentru adolescenţi, care îl are în prim-plan pe un puşti de 14 ani, Valentin Letendre. El este un elev remarcabil, tata îl răsfaţă, bunica sa este extrem de afectuoasă cu el, iar prietenii lui sunt foarte simpatici. Dar, într-o bună zi, lucrurile o iau razna. Vede morţi vii şi se îndrăgosteşte de o femeie care este cu 425 de ani mai în vârstă decât el. Când magia şi vrăjile se amestecă în viaţa sentimentală a lui Valentin Letendre totul devine un infern. Dar şi un paradis...

 

5463-109853-sc0003a00b.jpg"Cadouri pentru cei dragi" este un volum marca Reader's Digest. De-a lungul istoriei şi în fiecare cultură, cadourile au reprezentat mereu un mod tradiţional de a exprima dragoste şi apreciere. A face un cadou înseamnă a dărui o parte din tine. Aşa că editorii au pregătit special pentru tine, adunate într-o singură carte, sugestii de cadouri pe care le poţi realiza chiar tu. Astfel vei avea ocazia să redescoperi câtă satisfacţie poate aduce chiar cel mai simplu cadou făcut de propriile mâini atât celui care dă, cât şi celui care primeşte. Volumul este pe cât de instructiv, pe atât de bun în exersarea creativităţii şi inventivităţii.

 

5463-109850-tezaurulcupovesti.jpg"Tezaurul cu poveşti" (Editura Corint Junior») este o culegere minunată de poveşti care adună basmele tradiţionale cele mai iubite de copii, cum ar fi Cenuşăreasa, Frumoasa din pădurea adormită, Scufiţa-Rosie, alături de alte comori ca Prinţul Broscoi, Fluieraşul din Hamelin şi Barbă-Albastră. Reproducând operele marilor povestitori ai trecutului, precum Hans Christian Andersen şi Fraţii Grimm, această carte va arunca un văl de vrajă asupra celor care se vor afunda în paginile ei.

×
Subiecte în articol: carte