x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele mai bune cărți pe care le-ai ratat în 2023

Cele mai bune cărți pe care le-ai ratat în 2023

31 Oct 2023   •   15:46
Cele mai bune cărți pe care le-ai ratat în 2023

În 2023 au fost multe lansări de cărți, atât de multe încât e greu să ții pasul cu ele, și nici nu avem niște informații clare despre ce carte merită sau nu citită, astfel, dacă te pasionează literatura în limba engleză am găsit un magazin în care te poți pierde cu orele, și anume Antic ExLibris.

Dacă se întâmplă să fii în Bucureși vei da de două sedii plasate super central. Acolo vei găsi o serie de titluri de care sigur ai auzit sau altele mai puțin cunoscute, dar care ascund povești minunate, care merită să fie cercetate. Dacă nu ai drum pe acolo, ești norocos, căci Antic ExLibris are și site și livrează în toată țara.

Ce a fost, totuși, interesant în 2023 a fost creșterea în cititorii de romance. Știam că romanele de dragoste sunt unele dintre cele mai citite genuri de beletristică, dar 2023 s-a întrecut în numărul fanilor de scene siropoase și de cupluri pe care să le shippuiască. Printre titlurile interesante care ne-au atras atenția din secțiune de romane de dragoste de la ei se numără și autoarea Danielle Steele. Ea este o celebră autoare americană de romane romantice și de ficțiune contemporană. A scris peste 190 de romane, iar acestea au fost traduse în peste 40 de limbi și au vândut peste 800 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Romanul de dragoste pe care nu trebuie să îl ratezi

Fine Things este unul dintre romanele pe care le vei găsi la Antic ExLibris și de care sigur te vei bucura. Cartea urmărește povestea personajului principal, Bernard Fine, un bărbat bogat și de succes din New York City, și a personajului feminin, Elizabeth Rambeau, o femeie frumoasă și inteligentă. Povestea începe cu Bernard Fine care, deși a avut o viață de succes în lumea afacerilor, simte că îi lipsește ceva în viața sa personală. Întâmplător, el o întâlnește pe Elizabeth și începe să se îndrăgostească de ea. Cu toate acestea, relația lor întâmpină obstacole majore, inclusiv trecuturile lor și diferențele de stil de viață. Fine Things explorează teme precum dragostea, sacrificiul și obstacolele pe care le întâlnim în căutarea fericirii.

Nu uita că suntem în luna spooky

După romanele de dragoste, pe piața livrească, cărțile de mystery și thriller au reușit să capteze atenția unui număr ridicat de cititori, astfel ajungem la romanul The Stranger Diaries de Elly Griffiths. Acțiunea romanului se petrece într-un colegiu englezesc, unde Claire Cassidy, personajul principal, este o profesoară de engleză și scriitoare în timpul liber. Claire este profund pasionată de opera scriitoarei gotice din secolul al XIX-lea, R.M. Holland, și îi predă operele în cadrul cursurilor sale. Viața lui Claire ia o întorsătură întunecată atunci când unul dintre colegii săi este găsit mort, iar în jurnalul lui descoperit la locul crimei sunt extrase dintr-o poveste a lui R.M. Holland, care par să fie scrise special pentru a-i insufla frică. Ce face mai departe Claire rămână să afle cititorul.

Seria distopică de neratat

Dacă nici romanele de dragoste și nici crimele nu te atrag, atunci seria The Maze Runner s-ar putea să îți facă cu ochiul. Vei găsi într-un pachet super avantajos întreaga serie la Antic ExLibris. Seria scrisă de James Dashner este o serie care se desfășoară într-un viitor post-apocaliptic și se concentrează pe aventurile și luptele unui grup de adolescenți care trebuie să supraviețuiască într-un mediu periculos și enigmatic. Pe măsură ce serie avansează, personajele descoperă că sunt parte a unui experiment malefic și că există o conspirație complexă care stă la baza întregii lor situații. Ei încearcă să-și amintească trecutul și să găsească o cale de a lupta împotriva forțelor malefice care îi controlează.

Deci în 2023 îți recomandăm să încerci atât cărțile deja foarte populare, cât și unele mai puțin cunoscute. Tu alegi cu ce vrei să-ți ocupi timpul liber dedicat cititului.

 

 

×