x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să facem...

Cum să facem...

de Sebastian S. Eduard    |    13 Noi 2009   •   00:00
Cum să facem...

Chestii simple sau chestii complicate. "Învaţă-mă" (Editura Litera) este un volum care îţi arată "500 de lucruri pe care trebuie să le ştii: idei pentru viaţă, de la cotidian la exotic".



Vrei să afli cum se taie un avocado, cum se replantează o floare, cum să îmblânzeşti un câine, cum să scapi dintr-un naufragiu sau să sperii o panteră? Vrei să înveţi, pas cu pas, să faci un foc de tabără, să coşi o pereche straşnică de mocasini sau să te coafezi retro? Cam asta îţi propune cartea de faţă să te înveţe. Unele sunt deosebit de practice (asta, de exemplu, dacă îţi propui să înveţi să croşetezi, să foloseşti beţişoarele chinezeşti sau să prepari o sangria). Altele - sunt la fel de practice, dar nu vei vrea niciodată să le probezi pe propria-ţi piele (gen "cum să mă lupt cu un aligator").

Cartea "Învaţă-mă!" nu este un manual de supravieţuire, o carte despre decoraţiuni interioare sau un curs scurt despre broderii sau tricotat. Este câte puţin din toate acestea şi, mai presus, o lecţie practică de viaţă. O enciclopedie vizuală scrisă într-un stil glumeţ, colocvial şi, totodată, bine informat. Credeţi-ne, am încercat şi noi!

×
Subiecte în articol: carte